El director de l'oficina de Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha advertit als jutges que l'impliquen en la direcció del Tsunami Democràtic, que si hagués estat així "mai" hauria desconvocat l'ocupació de l'aeroport del Prat, com va succeir.
En una piulada a Twitter, Alay ha estat rotund. "Aquell que em conegui sap molt bé com penso. Si jo hagués estat al capdavant de Tsunami Democràtic, mai no hauríem abandonat l’aeroport. Fantasies judicials espanyoles", ha indicat.
El jutge de Barcelona que investiga el suposat desviament de fons públics a Waterloo ha situat l'entorn del president Carles Puigdemont, entre ells el responsable de la seva oficina, Josep Lluís Alay, en la plataforma anònima Tsunami Democràtic, i l'ha remès a l'Audiència Nacional, segons ha avançat El Periódico.
En una providència, el titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, que segueix el rastre a l'entorn de Puigdemont en l'anomenat cas Volhov, s'ha inhibit en tot allò relatiu a les investigacions de la plataforma que va organitzar les protestes després de la condemna a la cúpula del procés, i ho ha remès al jutge de l'Audiència Nacional que ja anava darrere de Tsunami Democràtic.
En concret, el jutge envia al jutjat central número 6 de l'Audiència Nacional l'exconseller d'ERC Xavier Vendrell, a qui la Guàrdia Civil situa en els seus informes a la cúspide de Tsunami, l'exdirigent de CDC David Madí i l'empresari del món la comunicació Oriol Soler, tots ells membres del denominat "estat major" de l'1-O.
El jutge també acorda remetre a l'Audiència Nacional les investigacions sobre Tsunami relatives a l'historiador Josep Lluís Alay, responsable de l'oficina de Carles Puigdemont i home de confiança del president, a qui acompanyava quan el març del 2018 va ser arrestat a Alemanya.
També figuren entre els investigats que ara el jutge envia a l'Audiència Nacional l'escriptor i empresari Josep Campmajó, de qui les intervencions telefòniques del cas Volhov han tret a la llum suposats vincles amb Tsunami; així com l'informàtic de Waterloo Jaume Cabaní, que suposadament va tenir un paper clau en la transferència de diners a Puigdemont, mitjançant criptomonedes, i en la creació d'una "república digital" per eludir els controls espanyols.