“No podem permetre un altre cop que els vots de la gent valenta serveixin per retrocedir”, ha exposat el candidat a les eleccions generals del 28-A per Barcelona del Front Republicà, Albano-Dante Fachin, en l’acte central de campanya a Can Felipa, al Poblenou de Barcelona. “Demanar el vot és sempre una responsabilitat”, ha exposat. “L’estem demanant a aquelles persones que es van partir la cara per votar, que van arriscar la seva llibertat, la seva integritat física” i ha insistit s'ha de “ser molt clar”.

La sala, que s’ha quedat petita perquè, segons han explicat, la Junta Electoral no ha permès utilitzar la gran, s’ha fos en aplaudiments quan Fachin ha remarcat que “el Front Republicà no votarà mai un president que no reconegui una Catalunya autodeterminada”. “Estem molt preocupades perquè estem arribant a la meitat de la campanya i ningú està dient que l’únic camí per exercir l’autodeterminació i tots els drets que ens estan robant és el que vam fer l’1-O i el 3-O”.

Fachin ha recordat també que el candidat de JxCat per Barcelona, Jordi Sànchez, ha fet aquest dijous una roda de premsa des de Soto del Real amb una “bandera espanyola i una foto del Borbó al darrere”. “No ens ho podem deixar fer, això”, ha remarcat. “És intolerable, és indignant” i ha subratllat: “Necessitem un govern que cregui que això no és tolerable”.

“Hem vingut a fer tota la força que estigui a les nostres mans”, ha recalcat. Fachin ha comentat que hi havia un moment en què “les institucions, els partits, els governs i la gent anaven a una” i que ara això “s’ha perdut i el que farem és dir que s’ha de recuperar”. I ha insistit que “som conscients de les dificultats que té el govern. Cal sortir del bloqueig”.

"No seurem mai a la taula del diàleg mentre hi hagi gent a la presó"

D’aquesta manera ha posat èmfasi en el fet que “cal construir unitat al carrer”. Però, per a què serviran els vots del Front Republicà? Fachin ha volgut explicar que la intenció és “dir als dos grans partits que no tremolin, que no abandonin la desobediència com a camí”. “Serviran per dir al Govern que no tingui por. Que fora del Palau de la Generalitat hi ha persones disposades a fer costat”.

photo5893456379161718750

A.S.S.

Durant la seva intervenció, el líder del Front Republicà ha volgut recordar el president d`Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. “Ell deia que no podien empresonar tot un poble. Perquè això deixi de ser un eslògan hem d’estar disposats a desobeir. La millor manera de defensar-se és amb un bon atac. I la millor manera és recordar que no ens rendirem. No ens fan por ni les seves presons ni els seus piolins”.

“El 28-A, el Front Republicà serà la sorpresa. Nosaltres no seurem mai a la taula del diàleg mentre hi hagi gent a la presó”, ha subratllat.

A l'acte també hi han intervingut la segona, el tercer i la quarta de la llista per Barcelona, Mabel Rodríguez, Guillem Fuster i Mireia Caldés, el candidat al Senat Pau Font, el periodista i exdiputat Antonio Baños, el regidor de Guanyem Badalona José Téllez i l’escriptora i activista Bel Olid.

En total, més de 500 persones han assistit al míting central de campanya, malgrat que uns 150 s’han quedat fora i l’han hagut de seguir des de la sala del costat.