El ministre d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació del govern espanyol, José Manuel Albares, ha convocat aquest matí a la seu del Ministeri a l'ambaixador de l'Argentina a Espanya, Roberto Bosch, per a exigir-li que el mandatari del seu país, Javier Milei, expressi unes "disculpes públiques" després d'acusar de "corrupta" a la dona del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Així ho ha confirmat en una entrevista en Cadena Ser, en la qual també ha amenaçat de trencar relacions amb l'Argentina si Milei no demana perdó  per un fet que ha considerat com un "atac" i una "ingerència" en la política interna d'Espanya, després de referir-se a l'entorn familiar de Sánchez en un acte organitzat per Vox el diumenge a Madrid.

"Aquest mateix matí he convocat a l'ambaixador de l'Argentina (Javier Bosch) i li traslladaré l'exigència de disculpes públiques per part de Javier Milei. Esperem aquestes disculpes i d'ara endavant actuarem en conseqüència si no n'hi ha", ha expressat el cap de la diplomàcia espanyola. Les declaracions del ministre d'Afers exteriors tenen lloc un dia després que cridés a consultes 'sine die' a l'ambaixadora d'Espanya a l'Argentina, la qual cosa suposa la retirada temporal de la representant espanyola del país llatinoamericà. Ho va fer en reacció a la referència que Milei va fer de la dona del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a qui va acusar de ser "corrupta".

Albares va exigir aquest diumenge "disculpes" en una declaració institucional des del Complex de la Moncloa per part del mandatari argentí, advertint que en cas de no produir-se, prendrà "totes les mesures" que consideri oportunes per a defensar la "sobirania i dignitat" espanyoles.

El PP hi suca cullerada

En canvi, el PP critica que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, els reclami en la seva disputa amb el seu homòleg argentí, Javier Milei, i asseguren que no formaran part de l'electoralisme dels socialistes. "No participem de l'estratègia del PSOE", han afirmat els populars aquest diumenge a la tarda a través d'un comunicat. L'executiu espanyol ha demanat als de Feijóo que es posicionin en defensa de Pedro Sánchez i, en conseqüència, de la seva dona, Begoña Gómez. El PP critica que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, els reclami en la seva disputa amb el seu homòleg argentí, Javier Milei, i asseguren que no formaran part de l'electoralisme dels socialistes. "No participem de l'estratègia del PSOE", han afirmat els populars aquest diumenge a la tarda a través d'un comunicat. L'executiu espanyol ha demanat als de Feijóo que es posicionin en defensa de Pedro Sánchez i, en conseqüència, de la seva dona, Begoña Gómez

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!