Albert Dalmau, gerent de l'Ajuntament de Barcelona, serà conseller de Presidència. Segons ha avançat aquest divendres La Vanguardia i ha confirmat ElNacional.cat, Dalmau serà el successor de Laura Vilagrà, fins ara la número dos del Govern de Pere Aragonès (i protagonista del fiasco de les oposicions el 2023). És un dels primers noms que transcendeixen del nou executiu de Salvador Illa, que aquest dijous fou investit 133è president de la Generalitat. Illa prendrà possessió del càrrec aquest dissabte al migdia i vol tenir a punt el seu govern dilluns, per celebrar dimarts la primera reunió del Consell Executiu.

Amb 33 anys, Dalmau (Barcelona, 1990), home de confiança de l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha estat el gerent més jove de la història de la ciutat —càrrec que ha exercit durant poc més d'un any—. En el passat mandat municipal, va ser el gerent de l'àrea d'Economia, Recursos i Promoció Econòmica, que dirigia Collboni com a primer tinent d'alcalde. Anteriorment, entre el 2016 i el 2017, va ser cap de gabinet de l'actual batlle quan era el segon tinent d'alcalde del primer govern d'Ada Colau. És graduat en Ciències Polítiques per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i entre el 2013 i el 2016 va treballar a Barcelona Global, entitat privada que busca impulsar l'activitat econòmica de la ciutat.

Núria Parlon, consellera d'Interior

El de Dalmau és un dels primers noms que transcendeixen del nou Govern, però no el primer. Durant un dels debats de la campanya electoral del 12-M, Illa va avançar que nomenaria Núria Parlon com a consellera d'Interior. Actualment, Parlon és l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i portaveu del PSC, però aviat es confirmarà que succeirà Joan Ignasi Elena en el càrrec. El nou president també va anunciar que Josep Lluís Trapero seria el director general de la policia catalana, en substitució de Pere Ferrer.

D'altra banda, Javier Villamayor serà el secretari del nou Govern d'Illa, segons ha avançat aquest divendres El Periódico. Villamayor ha estat un dels negociadors de l'acord d'investidura amb ERC i els Comuns, així com home de confiança de la presidenta de la Diputació, Lluïsa Moret. Nascut a Tarragona el 1978, va ser tinent d'alcalde de la ciutat entre el 2011 i el 2019. Durant anys, també va exercir responsabilitats a la Diputació de Barcelona i actualment també és el secretari de Programes del PSC. És llicenciat en Dret per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i té un màster en Política Sanitària, Economia i Gestió Pública per la London School of Economics, i un altre de Polítiques Públiques i Socials impartit per la UPF i la Johns Hopkins University.

De la mateixa manera, l'actual alcalde d'Esparreguera (Baix Llobregat) i president de la Federació de Municipis de Catalunya, Eduard Rivas, serà el cap de gabinet del president. Nascut a Esparreguera el 1984, és batlle del municipi des del 2015. Entre el 2008 i el 2015, va ser assessor al Parlament Europeu dels eurodiputats del PSC Raimon Obiols i Javi López.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!