Nou gir en la carrera d'Albert Rivera. L'exlíder de Ciutadans, muntarà una consultora per a la intermediació entre empreses i poders públics, juntament amb el seu excompany de partit, José Manuel Villegas. Segons ha avançat aquest dijous The Objective, aquest és el nou camí professional de Rivera, descartant així la creació d'un bufet d'advocats propi després de la batacada al despatx Martínez-Echevarría. El citat diari situa la seu de la nova societat a Madrid i es dedicarà a fer lobby entre institucions i governs, tant de l'Executiu central com d'institucions autonòmiques o locals, en funció de les sol·licituds que rebin.
El full de ruta de Rivera serà similar al de la consultora Acento, que va fundar l'exministre socialista, José Blanco, l'any 2019, i que va comptar amb el suport d'antics alts càrrecs del PSOE i PP. Segons es detalla en la publicació aquesta empresa, Acento, es defineix com un "agent per ajudar al món corporatiu, a institucions i als governs" i es dedica a fer tasques de lobbista i "defensar els interessos legítims dels nostres clients". Aquesta, doncs, és la línia que vol seguir Rivera per a la seva consultora. Cal recordar que Ciutadans va ser el primer partit que va exigir regular a través d'una llei el règim dels lobbies. La primera iniciativa de la formació taronja per crear un registre de lobbistes i lobbies de caràcter electrònic, públic i gratuït, que quedaria adscrit al Consell de Transparència, se situa l'any 2016.
Polèmica amb Martínez-Echevarría
El mes de febrer, Albert Rivera abandonava el despatx d'advocats on havia començat a treballar després d'abandonar la política, ocupant el càrrec de president executiu. Seguint les seves passes, José Manuel Villegas, vicepresident executiu i exnúmero dos de Ciutadans també abandonava la seva posició. La contractació de Rivera va ser en clau de relacions públiques, més que de gran gestor. El mateix Rivera va assegurar que no assumia una "presidència real, sinó executiva", tot i això, en el sector jurídic el veien com un "obridor de portes" més que com un gestor efectiu de l'organització d'un gran bufet. L'aposta era arriscada, i gran, ja que tenia un gran potencial, amb molts contactes, popularitat i trajectòria. A partir de l'anunci de la seva marxa va començar la batalla entre el bufet i l'exlíder de Ciutadans. Dies després de renunciar al seu càrrec, Rivera va enviar un correu electrònic per comunicar a Martínez-Echevarría la decisió de resoldre el seu contracte a efectes d'aquest mateix moment. Tant Rivera com l'exnúmero dos de Cs, acusaven el despatx d'incompliment de contracte, tant pel que fa al rol que se'ls havia promès com pel que fa a la falta de pagament d'una part del capital de Right Option, la societat que hi ha darrere el bufet.
Segons afirmava el despatx Martínez-Echevarría el paper de Rivera havia estat "un fiasco": "La seva aportació ha estat cap ni una i la seva implicació, nul·la". Tot i la desastrosa feina de l'ex de Cs, els representants de Rivera han reclamat al bufet l'abonament de la totalitat del contracte firmat. És a dir, totes les quantitats que li deuen en concepte de retribució i les futures fins al març de 2025, encara que hagi sigut ell mateix qui ha renunciat al càrrec. A més, exigeixen una estimació del variable que li hauria correspost fins llavors.