Ni s'apropa ni s'allunya. Albert Rivera no participarà finalment en la cloenda de la Convenció Nacional del Partit Popular que se celebrarà el pròxim 3 d'octubre a València, malgrat que aquest estiu semblava que ho faria. Tot i això, fonts consultades per El Independiente expliquen que l'expresident de Ciutadans donarà "suport extern" a Pablo Casado, l'actual líder dels conservadors, sense necessitat de formar part de l'estructura del partit.

Durant les últimes setmanes s'havia parlat de la possibilitat que el PP enviés a Rivera una invitació per la cloenda de la convenció i així simbolitzar la reunificació definitiva de la dreta espanyola, en un context en el qual Ciutadans està enfonsat. De fet, s'ha parlat sovint que la relació entre l'advocat i Casado és "bona", fins al punt que el seu bufet va gestionar els recursos del PP contra la llei catalana dels lloguers.

Una bona relació

També s'ha insistit en el fet que a hores d'ara Rivera és consultor del líder popular: Casado veu en l'expresident de Ciutadans una mena d'assessor de confiança, atén i escolta els seus consells. Però sembla que caldrà esperar una mica més per veure una foto dels dos polítics de dretes junts.

Rivera no podrà assistir a la cloenda de la Convenció Nacional del PP, ja que protagonitzarà un acte a Pozuelo de Alarcón (Madrid) com a president del jurat de la final de la Lliga Espanyola de Debat Universitari. Tot i no anar-hi, la seva desvinculació de Cs sembla absoluta: a l'estiu va plantar una convenció del partit a la qual estava convidat.

Tensió dins del PP

Qui tampoc hi assistirà és la diputada Cayetana Álvarez de Toledo, que ha criticat que la convidaven per "aplaudir" i no pas per "treballar". "Si m'haguessin convidat a treballar en aquestes idees, per descomptat que hi hauria anat. Però no se m'ha invitat a treballar, sinó a aplaudir en la cloenda. Per anar-hi a aplaudir, no hi vaig", ha assenyalat.

Llavors, la tensió és clara dins del Partit Popular. Sobretot pel que fa a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que ha confirmat la seva presència a la convenció i ha posat molt nerviós al secretari general del partit, Teodoro García Egea. Per què? Perquè Ayuso és la principal competència de Casado en la pugna pel lideratge del PP.

presidenta comunidad Madrid Isabel Diaz Ayuso y presidente del PP, Pablo Casado EP

La presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i el líder del PP, Pablo Casado / Europa Press

Egea s'ha posat nerviós i ha decidit no parlar gaire de l'assistència de la presidenta de Madrid. "Assistiran 8.000 persones a la convenció i, per tant, estem molt il·lusionats en el que serà una gran passa perquè Pablo Casado arribi a la Moncloa i una gran passa perquè el PP arribi fins al darrer indret d'Espanya amb les seves propostes i mesures. El més important són els militants, els simpatitzants i la gent que treballa en els pobles", ha insistit, intentant treure importància a la presència d'Ayuso.

Algunes fonts del PP expressen que existeix una "interlocució normal" entre ambdós dirigents, però la realitat és que no han concretat si han mantingut converses durant els últims dies. La tensió és més que evident.

 

Imatge principal: El líder del PP, Pablo Casado, i l'expresident de Cs, Albert Rivera, en un debat d'Atresmedia / GTRES