L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha esclatat contra els delinqüents multireincidents en un missatge al seu compte d'X, antic Twitter. El dirigent popular ha parlat sense embuts i, fins i tot, ha escrit alguna paraula malsonant, no sense abans excusar-se: "Perdó per les paraules, però no em puc contenir; és un puto escàndol", ha començat dient. Albiol ha explicat que la nit passada, la Guàrdia Urbana de Badalona "ha detingut un home marroquí per robar a cotxes".

Fins aquí es podria tractar d'un delicte prou comú, el problema, explica el batlle, és que aquesta és la 58a vegada que detenen aquest home; les darreres ocasions el 27 d'agost i 4 de setembre, també per robar. "Ja podem contractar mil policies i posar-ne un a cada cantonada que aquí no passa res. El dia que un grup de veïns es cansi i linxi un d'aquests pocavergonyes no seré jo qui se sorprengui. El que passa a Espanya amb aquesta gent no té cap nom", ha sentenciat.

La proposta irònica d'Albiol a Sánchez 

El passat 15 d'agost, Albiol va escriure a les xarxes un missatge molt similar a aquest (que no està clar si es tracta del mateix cas). Albiol va explicar el cas d'un home d'origen marroquí detingut 53 vegades a Badalona, i amb to irònic, va proposar al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, condecorar-lo. "Com que ser detingut 53 vegades per robar i seguir a Espanya sense que et passi res té cert mèrit, et proposo que condecoris el personatge, com a exemple de país que integra i respecta els costums propis de tot personatge que arriba aquí", va reblar Albiol amb sarcasme.

Més enllà de la broma, l'alcalde badaloní va explicar que la Guàrdia Urbana de Badalona havia detingut un home que estava "rebentant cotxes" al barri de Llefià, i que ja havia estat detingut anteriorment en una cinquantena d'ocasions. "Suposo que ja deu ser al carrer un altre cop", va lamentar. Amb aquest cas va voler denunciar la impunitat de delinqüents multireincidents estrangers.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!