L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha explicat el cas d'un home d'origen marroquí detingut 53 vegades a Badalona, i amb to irònic, ha proposat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, condecorar-lo. "Com que ser detingut 53 vegades per robar i seguir a Espanya sense que et passi res té cert mèrit, et proposo que condecoris el personatge, com a exemple de país que integra i respecta els costums propis de tot personatge que arriba aquí", ha reblat Albiol amb sarcasme.

Més enllà de la broma, l'alcalde badaloní ha explicat que la Guàrdia Urbana de Badalona va detenir aquest dimecres un home que estava "rebentant cotxes" al barri de Llefià, i que ja havia estat detingut anteriorment en una cinquantena d'ocasions. "Suposo que ja deu ser al carrer un altre cop", ha lamentat. Amb aquest cas ha volgut denunciar la impunitat de delinqüents multireincidents estrangers i ha reclamat al president espanyol que els expulsi al seu país d'origen, en aquest cas, al Marroc. Una acció que requeriria modificar la llei actual. 

Albiol reclama endurir les lleis per expulsar els multireincidents

No és la primera vegada que el batlle del PP es fa ressò d'un cas com aquest per reclamar l'expulsió dels delinqüents estrangers reincidents. A principis de juny, va explicar que la policia havia detingut un home de nacionalitat marroquina que acumulava una seixantena de mòbils robats al seu domicili, a més de diversos ordinadors i tauletes, i que malgrat que no era la primera vegada que havia estat enxampat, la justícia continuava deixant-lo en llibertat. Llavors va demanar l'executiu de Sánchez que endurís les lleis per castigar i expulsar a delinqüents reincidents. "A aquestes persones no les volem a Espanya, i un sistema que sigui just, el que ha de fer és expulsar-los", va dir. En aquella ocasió, va voler matisar que la seva queixa no anava dirigida al conjunt d'estrangers, sinó només contra els que cometien robatoris o altres tipus de delictes. "Aquelles persones que vinguin de fora a treballar són benvingudes, però el que no es pot consentir és que els que venen a robar estiguin circulant pel carrer", va defensar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!