L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha reclamat aquest dijous modificar la legislació espanyola per permetre l'expulsió dels delinqüents estrangers de l'Estat. A través d'un vídeo compartit a les xarxes socials, el batlle s'ha fet ressò d'un cas ocorregut a la ciutat maresmenca fa uns dies, en què la policia va detenir un home de nacionalitat marroquina que acumulava una seixantena de mòbils robats al seu domicili, a més de diversos ordinadors i tauletes. Albiol ha explicat que no és el primer cop que el detenen en relació amb furts i robatoris, i que amb tot, la justícia continua deixant-lo en llibertat. "No tinc cap dubte que d'aquí a 24 hores el tornarem a tenir pel carrer robant a totes les persones que es creui", ha lamentat. Per aquest motiu, ha demanat al govern espanyol que endureixi les lleis per castigar i expulsar a delinqüents reincidents com el d'aquest. "A aquestes persones no les volem a Espanya, i un sistema que sigui just, el que ha de fer és expulsar-los", ha asseverat. 

Una operació conjunta de la Guàrdia Urbana de Badalona i els Mossos d'Esquadra va detenir el passat dilluns un home de 31 anys després d'haver identificat el seu pis com un lloc on hi havia un telèfon robat. En la persecució de l'home, aquest va llançar una bossa on van trobar una quarantena de mòbils, i posteriorment al domicili hi van trobar una vintena més, a banda d'altres dispositius electrònics, molts dels quals havien estat denunciats com a robats. Els Mossos mantenen oberta la investigació per determinar quin paper tenia el detingut, però com que no s'ha pogut acreditar que sigui l'autor dels robatoris, ha quedat en llibertat després d'haver estat imputat per un delicte de recaptació, que implica comprar objectes tenint coneixement que són robats. 

Albiol assegura que "les lleis espanyoles són una conya"

Albiol s'ha dirigit en un vídeo a la ciutadania per explicar "per què els delinqüents consideren que les lleis espanyoles són una conya". Ha relatat el cas mencionat i s'ha preguntat si "és admissible trobar-li 60 telèfons mòbils a un home". "Això vol dir que no para de robar, i que no para de crear problemes a la resta de veïns", una situació que assegura que "indigna la majoria d'homes i dones d'aquest país". Per això, ha afirmat que "a aquesta persona se l'ha de jutjar de forma immediata, se l'ha de condemnar, i se l'ha d'expulsar al Marroc". L'alcalde badaloní ha matisat que la seva crítica no va dirigida cap al conjunt d'estrangers, sinó contra aquells que delinqueixen. "A Espanya aquelles persones que vinguin de fora a treballar són benvingudes, però el que no es pot consentir és que els que venen a robar estiguin circulant pel carrer", ha defensat. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!