El Partit Socialista i Podemos han demanat al Partit Popular que faci cessar "immediatament" el batlle del municipi de Vita (Àvila) per cantar una cançó que "fa apologia de la pederàstia i la violació". La secretària general de Podemos, Ione Belarra, i el secretari d'organització i portaveu de Podemos, Pablo Fernández, han compartit un vídeo a la xarxa social X en què es veu l'alcalde d'aquest poble d'Àvila, Antonio Martín Hernández, del Partit Popular, a sobre d'un escenari cantant una cançó que deia: "Em vaig trobar una nena sola al bosc, li vaig donar la maneta i me la vaig emportar al meu llitet. Li vaig apujar la faldilleta i li vaig abaixar la calceta".

Animava la gent a cantar amb ell

Tot seguit, i després de repetir unes quantes vegades aquesta tornada, la lletra continua: "Li vaig fotre el primer clau. Li vaig fotre el segon clau. Al tercer, ja no quedava llet". Martín començava a taral·lejar i el públic, al principi, no el seguia gaire. Per això, aquest lamentava que eren "molt sonsos" i que hi "posessin més energia".

Exigeixen el cessament del batlle

Per tot això, Pablo Fernández ha exigit al PP el cessament fulminant del batlle. "Aquest pallús és Antonio Martín Hernández, alcalde de Vita (Àvila) pel PP, fent apologia de la pederàstia i la violació. El PP ha de fer-lo cessar fulminantment, és intolerable que representants públics tinguin aquesta mena de comportaments. Vergonya. Fàstic. Infàmia", ha publicat al seu compte d'X. En termes semblants s'ha pronunciat Belarra, que ha demanat a Feijóo, esmentant-lo expressament a la seva publicació, que l'expulsi "immediatament". "M'han vingut ganes de vomitar i m'ha posat els pèls de punta. Això és cultura de la violació i no es pot tolerar", ha afegit.

A la denúncia també s'hi ha afegit el Partit Socialista, que ha criticat el "nauseabund" vídeo del batlle popular i n'ha exigit al PP l'expulsió immediata del partit. "L'apologia de la pederàstia no és llibertat d'expressió. Esperem que el senyor Feijóo doni l'ordre sense perdre ni un minut", ha assenyalat la formació de Pedro Sánchez en un comunicat.

Finalment, aquest dilluns al matí el PP d'Ávila ha assegurat en un missatge a X que el batlle abandonarà el grup municipal del PP i ha reiterat el seu "compromís contra tota actitud vexatòria contra les dones i menors".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!