L’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, serà nomenat aquest dimarts com a nou president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) en substitució de Toni Segarra. Regidor des del 1987, va ser nomenat batlle el 2005 substituint al també socialista Jaume Montfort. Durant aquest anys el municipi s’ha consolidat com un pol d’activitat econòmica amb l’arribada d’empreses com Unilever o Vueling. Està previst que Ruiz renunciï al càrrec en un ple extraordinari aquest dijous. Tot apunta que la seva substituta serà Olga Morales, actual cinquena tinenta d’alcalde de Sostenibilitat Social i Serveis a la Ciutadania. Carles Ruiz està afiliat al PSC des de 1980 i és membre de la Comissió Executiva del partit i també forma part de la Direcció Federal del PSOE com a secretari d'Indústria, Turisme i Comerç.

Carles Ruiz és un més dels alcaldes de la comarca del Baix Llobregat que deixa el càrrec per incorporar-se al Govern de Salvador Illa, com ho han fet prèviament Eduard Rivas (Esparreguera), Pilar Díaz (Esplugues) i José Ignacio Aparicio (Cervelló).  Eduard Rivas va deixar l'alcaldia per convertir-se en cap de Gabinet d'Illa i José Ignacio Aparicio va deixar l'alcaldia en prendre possessió com a diputat del PSC. Per la seva banda, Pilar Díaz, exalcaldessa d'Esplugues, que és la delegada del Govern a Barcelona. Aquesta última va ser substituïda pel socialista Eduard Sanz, que fins ara exercia el càrrec de primer tinent d’alcalde. Pilar Díaz va estar 18 anys al capdavant del consistori.

Nova presidenta de Ports de la Generalitat

Per la seva banda, Esther Roca ha estat nomenada nova directora general de l’empresa pública Ports de la Generalitat, càrrec que comporta també la presidència del Consorci del Port de Portbou i del Consorci del Port de Mataró. Roca substitueix Annabel Moreno que ha estat catorze mesos al capdavant de la institució. Advocada de formació, ha desenvolupat diverses responsabilitats dins de l'administració portuària, com a responsable de l’àrea jurídica, directora tècnica i directora adjunta, càrrec que ostentava actualment. També ha exercit de secretària del Consell Assessor fins al 2020, i del Comitè Executiu de Ports de la Generalitat des del 2005 fins a l’actualitat.

A més, ha estat consellera i secretària del Consell d’Administració i de la Junta General d’Accionistes de la societat d’Estiba dels Ports Catalans (ESTICAT), des del 2000 fins al 2005. Ports de la Generalitat és l'empresa pública que gestiona directament o indirecta 45 ports del sistema portuari català. El Port de Barcelona i de Tarragona són de titularitat estatal.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!