El president del grup parlamentari del PP, Alejandro Fernández, ha aplaudit el “nivell parlamentari poc comú” de la líder d’Aliança Catalana (AC), Sílvia Orriols, després de fer la seva primera intervenció en el debat de política general que se celebra a la cambra catalana. Orriols, que ha protagonitzat un cara a cara amb el president de la Generalitat, Salvador Illa, ha expressat en la seva intervenció les idees habituals del seu partit, centrades en el rebuig a la immigració.

Fernández ha elogiat la intervenció d’Orriols tot assegurant que “la veritat existeix” i “la veritat és que” la líder d’AC “té un nivell parlamentari poc comú”. Fernández ha donat suport de forma indirecta a les acusacions que Orriols ha fet pel que fa a la suposada violació del seu dret a la llibertat d’expressió a la cambra catalana. “Allò que és valent és debatre amb ella. El que és covard és amagar-se darrere el cordó sanitari i posar-li un morrió per evitar que s’expressi”, ha afegit.

 

 

Orriols ha assegurat que la Mesa del Parlament encara no ha aclarit a partir de quins criteris se li ha retirat la paraula en diverses ocasions. La líder d’AC ha retret als partits independentistes que haguessin defensat en el passat que a la cambra catalana es pogués “parlar de tot” i que es defensarien els drets de “tots els diputats”. Orriols ha carregat contra els partits polítics catalans i ha afirmat que ella i el seu partit pateixen un atac constant al seu dret a la llibertat d’expressió. “Qui són vostès per coartar un discurs prèviament avalat a les urnes?”, ha preguntat la líder d’AC a la cambra catalana, abans d’acusar el president de la institució, Josep Rull, “d’escapçar idees i lliure pensament a cop de reglament”. 

Fernández s’ha aliat amb la líder d’AC en una publicació a X on ha reconegut que “comparteixo amb ella la crítica al feminisme de saló de l’esquerra, que mira cap a un altre costat davant el tracte vexatori que reben les dones en algunes comunitats islàmiques”. Ara bé, per al líder del PP no tot en el discurs d’Orriols és digne d’elogi. “Condemno la seva visceral hispanofòbia i la seva nostàlgia per una ‘Catalunya pura’ que mai va existir ni existirà”. Ara bé, malgrat aquesta discrepància, ha afegit el polític popular, “en allò que discrepi combatré les seves idees al faristol, que és el que fem els demòcrates: sense cordons sanitaris. A la cara”.

El discurs d'Orriols ha generat el rebuig del president de la Generalitat, Salvador Illa, que ha ubicat Aliança Catalana al bàndol dels partits "totalitaris". Illa també ha recriminat a Orriols la seva relació amb partits filonazis alemanys.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!