El president del Partit Popular de Catalunya, Alejandro Fernández, ha evidenciat aquest diumenge certa mala maror dins la seva formació i ha carregat públicament contra aquells sectors del PP català que volen apropar-se a posicionaments del PSC per "millorar" els resultats en territori català. "Assumeixo, i més després d'escoltar a Salvador Illa amor etern a l'amnistia (després de jurar el contrari) que en el meu partit circula la teoria que hauríem de copiar el PSC per a millorar a Catalunya", ha afirmat Fernández a través de les xarxes socials. En aquesta línia, el líder popular ha apuntat que "si aquest fos el camí", tots els militants populars es farien "del PSC" i "assumpte resolt". Però Fernández ha recordat que ell no és "socialista ni nacionalista" i que, per tant, farà el que calgui "perquè el PP mai ho sigui".

D'aquesta manera, Fernández s'ha referit a les paraules del líder del PSC, Salvador Illa, que aquest diumenge ha tret la Constitució per defensar l'amnistia. El socialista s'ha emparat en el preàmbul de la Carta Manga per justificar una possible amnistia als represaliats independentistes: "Sí a la convivència, sí al retrobament, sí a la Constitució, que en el seu preàmbul fixa la convivència com a bé suprem entre espanyols", ha dit Illa enviat un clar missatge a la militància en el Consell Nacional del PSC. En aquesta línia, demanat "deixar enrere la por i la rancúnia" i "avançar amb la confiança i il·lusió". 

El posicionament d'Illa, però, no és cap sorpresa. I és que aquest dissabte, després que Pedro Sánchez defensés aferrissadament la llei d'amnistia per "recuperar la plena normalitat a Catalunya i Espanya" davant el Comitè Federal del PSOE, el líder del PSC també va mostrar-se a favor d'aquest argumentari, aplaudint la feina feta a la Moncloa i assenyalant que l'amnistia és un "sí a la convivència". 

El desafiament de Fernández

Alejandro Fernández sempre ha tingut una opinió molt clara sobre negociar amb independentistes, que l'ha portat a desafiar, fins i tot, al president del PP, Alberto Núñez Feijóo. Durant les negociacions per a la investidura de Feijóo, el de Tarragona va assegurar que Junts i Carles Puigdemont eren els seus enemics polítics, desautoritzant les paraules de Feijóo, que precisament havia afirmat el contrari. Al líder del PPC no li va agradar aquest intent d'aproximació del seu partit a Junts enmig del procés de negociació per investir el candidat popular.