El president del PP català, Alejandro Fernández, ha disparat aquest dissabte contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat, Salvador Illa, als qui ha acusat de "menysprear" els cossos de seguretat amb polítiques de "bonisme". "Sánchez i Bildu han pactat una sort de 'kale borroka' a la carta", ha criticat sobre l'acord per reformar la Llei de Seguretat Ciutadana, coneguda popularment com a 'llei mordassa', que el PP va aprovar el 2015, quan tenia majoria absoluta. En una jornada sectorial del PP sobre seguretat a Granollers, Fernández ha assegurat que amb la reforma "el batasuno podrà cremar un autobús i el policia l'únic que podrà fer és fer-li dos petons i una flor, com deia la cançó", en referència al tema de Nino Bravo. Pel que fa a Catalunya, Fernández ha assegurat que hi ha un "greu problema" d'inseguretat ciutadana, que ha atribuït en part al fet que "el bonisme progressista i separatista" és la ideologia dominant al país i al Govern. "Per molt que sigui un home educat i sembli el gendre ideal, Illa manté el tripartit i les polítiques de menyspreu als agents de l'ordre", ha reblat. 

Fernández posat sobre la taula dades d'Eurostat que situen Espanya i Bèlgica com els dos països més insegurs de la Unió Europea (UE). "I dins d'Espanya, Catalunya és la comunitat amb pitjors xifres: acumula el 43% de les ocupacions il·legals i Barcelona té 326 robatoris per cada 100.000 habitants, una barbaritat només superada per Brussel·les", ha assenyalat alhora que ha reiterat que aquestes males dades són per culpa d'una "pedagogia política perversa" i no d'uns "excel·lents professionals" que omplen les files de Mossos d'Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil o Policies Locals. "En les darreres dues dècades, a Catalunya s'ha fomentat la pedagogia de la desobediència i l'incompliment de la llei. Si ets d'extrema esquerra o separatista tens tot el dret a fer el que et doni la gana i esperar que t'indultin o amnistiïn", ha etzibat el president dels populars catalans, que igualment ha disparat contra la "criminalització del policia i la idealització del delinqüent". En aquest sentit, ha dirigit les crítiques als representants de la CUP, dels comuns i alguns del PSC, per considerar que "el criminal sempre és víctima del sistema, la víctima és sospitosa de fatxa i el policia és fatxa directament i sense matisos". 

 

En paral·lel, la diputada del PP al Congrés i secretària d'Interior del seu partit, Ana Vázquez, ha assegurat que la reforma de la llei mordassa, que entre altres qüestions contempla prohibir les pilotes de goma i acabar amb la discrecionalitat en la imposició de sancions per faltes de respecte a l'autoritat i desobediència, generarà "impunitat" per als delinqüents perquè la policia "no podrà actuar". Vázquez creu que es podria "produir el caos" i per això ha avançat que si el PP arriba al govern, derogarà la reforma i a més, l'endurirà per "donar-li una altra vegada l'autoritat a les forces i cossos de seguretat". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!