La possibilitat plantejada per la CUP, que la Mesa del Parlament sigui "antirepressiva", és a dir, que  no estigui presidida pel PSC i que resulti d'un pacte entre l'independentisme i els comuns amb qui ja han començat les converses, ha indignat Alejandro Fernández. El líder del PP català, que va treure un molt bon resultat el passat 12-M amb 15 diputats, que podrien suposar pels populars tenir un representant a la Mesa del Parlament, cosa que no passa des del 2015, ha assegurat que seria "profundament antidemocràtic" que aquest òrgan no fos proporcional als resultats del de les darreres eleccions. En aquestes, el PSC va aconseguir 42 diputats, Junts 35, ERC 20, el PP 20, Vox 11, els comuns 6, la CUP 4 i Aliança Catalana 2.  

Fernández s'ha expressat així en un acte organitzat pel seu partit en el marc de la campanya electoral per a les eleccions europees, que segons les enquestes el PP podria guanyar tot i que amb el PSOE a menys distància de la que inicialment s'esperava. Acompanyat d'Elías Bendodo, coordinador general del PP i del regidor a l'Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, ha insistit que si no es respecta la proporcionalitat "seria una estafa democràtica i un insult a la ciutadania". La composició de la Mesa és el primer que s'haurà de triar en aquesta nova legislatura. Pere Aragonès, com a president en funcions de la Generalitat, va fixar el ple de constitució del Parlament pel 10 de juny i aquell dia es triarà no només el nou president o presidenta sinó també els sis membres restants. Traient pit dels seus 15 diputats, Fernández ha reclamat que l'òrgan que regeix el Parlament ha d'estar "representat de manera proporcional en funció dels resultats electorals". 

L'amnistia, insuficient pels independentistes segons el PP 

La campanya per les europees ha quedat esborrada per dos altres grans temes: les negociacions postelectorals a Catalunya i l'aprovació de la llei d'amnistia. En aquest sentit, Elías Bendodo, que també és diputat del PP al Congrés, ha avisat que aquesta norma "no serà suficient per a les ànsies independentistes", advertint que "el següent pas" de l'independentisme serà el referèndum i ha subratllat que el mateix moviment ja ho està demanant. "Sens dubte no enganyen a ningú perquè compleixen el seu full de ruta", ha dit Bendodo, que ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, què farà davant d'aquesta petició. De fet, ha criticat que quan es va aprovar l'amnistia al Congrés i l'independentisme ja va defensar el referèndum "al socialisme no se li va moure ni un múscul de la cara". Bendodo fa referència a les paraules del diputat d'ERC, Gabriel Rufián, que va assegurar que el referèndum d'autodeterminació era la "propera parada". Junts per Catalunya també és va manifestar amb un sentit similar, assegurant que l'amnistia permetria negociar l'autodeterminació amb igualtat de condicions. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!