El cap de files del Partit Popular al Parlament de Catalunya, Alejandro Fernández, ha centrat la seva intervenció al debat d’investidura de Salvador Illa buscant el cos a cos amb el candidat a president, al qual ha titllat repetidament de “mentider” davant l’enuig del socialista, que no ha estat gens receptiu a aquesta acusació. A més, el del PP s’ha centrat, com ja ho va fer en la passada campanya electoral, a insistir que el projecte del PSC per Catalunya no va més enllà de repetir una “política processista que només portarà la decadència”. Pel que fa a la tornada de Puigdemont aquest matí a Barcelona, Fernández l’ha titllada d’“espectacle decadent i dantesc”.

🟡 Puigdemont avui, DIRECTE | Investidura d'Illa, última hora
 

En una intervenció precisa, Fernández ha recordat que tant Illa com el president del govern espanyol, Pedro Sánchez “són els únics responsables de l’esperpent que estem vivint aquests dies a Catalunya”, ja que “van ressuscitar políticament Puigdemont”. Per tot plegat, ha apuntat al “paperot” que té al davant Illa per la seva “ànsia infinita de poder” i els “canvis d’opinió per quedar-se al poder com sigui”. Per això mateix, el líder del PP a Catalunya ha advertit Illa que el seu intent “d’iniciar un nou procés cap a l’Espanya plurinacional confederal” no serà culminat amb l’èxit, perquè l’única via possible és la d’una reforma constitucional seguint el conducte reglamentari, i no per la “via processista de buscar dreceres”.

"Vostè inicia un nou procés que no portarà a una Espanya plurinacional", ha insistit Fernández, per afegir que el processisme és "la pitjor malaltia política que pateix Catalunya", al mateix temps que ha assenyalat que les polítiques de promoció i defensa del català assumides pel PSC en el pacte d’investidura amb ERC signifiquen “assumir fil per randa tota la retòrica separatista” que a parer de Fernández, es resumeix en “anar contra el castellà, multant, imposant i posant espies lingüístics fins i tot a les activitats extraescolars”, per llançar una advertència, aquesta sí, apocalíptica, ja que ha apuntat que “l’ús social del català continuarà baixant”.

Fernández s’autoproclama cap de l’oposició

Per tot plegat, i ficant independentistes, socialistes i també els comuns tots en el mateix sac processista, Fernández s’ha autoproclamat cap de l’oposició en afirmar que “ens comprometem a liderar l'oposició”, amb un programa que es resumiria en la “feina ben feta, els impostos moderats, el suport als emprenedors, la tolerància zero a la delinqüència, el suport a grans projectes davant la cultura del no a tot i la defensa i protecció de l’Espanya constitucional”.  En el torn de rèplica, el candidat a la investidura, Salvador Illa, s’ha mostrat expressament molest que se l’hagi titllat de “mentider” i Fernández ha replicat que els socialistes “tenen la pell molt fina”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!