Alerta Solidària alça la veu contra el darrer intent de l'Audiència Nacional d'ajornar l'aplicació de la llei d'amnistia a la dotzena de CDR de l'operació Judes processats per terrorisme. Unes 150 persones s'han manifestat aquest dimecres a la tarda pels carrers de Sabadell per criticar que l'òrgan vulgui consultar al Tribunal de Justícia de la Unió Europea si l'amnistia es pot aplicar als encausats. "Ho porten a Europa perquè no tenen nassos de reconèixer els fets", ha llançat el portaveu Martí Majoral aquest dimecres en declaracions als mitjans, qui ha assenyalat també que tot plegat es tracta d'un "intent forçat" per no amnistiar els CDR. Malgrat les crítiques, Majoral està convençut que Europa els acabarà exonerant, com ha fet amb altres acusats per delictes de terrorisme a França i el Regne Unit. "Confiem que Europa ens donarà la raó", ha afegit.

El tribunal sosté que els fets pels quals s'acusa els CDR podrien estar inclosos en la directiva europea contra el terrorisme, i per tant no se'ls podria amnistiar, encara que la seva acció hagi estat en grau de temptativa i no hi hagi ferits.

El col·lectiu denuncia que els dubtes del tribunal espanyol són "falsos"

El portaveu denuncia que els dubtes del tribunal espanyol són "il·lògics, irracionals i falsos". "Es tracta d'un intent forçat de buscar una argúcia jurídica per escudar-se en el que sigui per no aplicar la llei d’amnistia", ha insistit, que només serveix per "allargar el patiment dels investigats i els seus familiars de forma innecessària i acarnissada". El col·lectiu Alerta Solidària estima que en un termini màxim de deu dies la causa arribarà al TJUE, on pot estar més d’un any encallada fins que el tribunal respongui si considera preceptiu aplicar l’amnistia.

L'amnistia, "un text ple de trampes"

Majoral ha lamentat que la llei d'amnistia sigui "un text ple de trampes" que permeti als magistrats "aferrar-se a qualsevol coma per dificultar-ne l’aplicació", i ha criticat que ERC i Junts no repassessin la legislació al detall ara fa un mes per evitar futures complicacions. En aquest sentit, el portaveu d'alerta Solidària ha assenyalat ambdues formacions com les responsables de desactivar l'independentisme. "Ja és hora que caiguin les caretes i prenguem consciència que la lluita per aconseguir eines pròpies com a estat serà llarga", ha etzibat. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!