Allau d'alegria per l'arxivament del cas Tsunami. El president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, ha celebrat a través de la xarxa social X el punt final de la causa després que aquest dilluns a la nit que el jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón anunciés la seva decisió. El president espera que l'arxivament acabi amb el "patiment" i l'"angoixa infligida a tanta gent". Al missatge, Aragonès ha transmès també "l'alegria immensa" pels "companys que recuperen els seus drets". El magistrat ha pres la decisió després que la Sala Penal hagi invalidat les diligències fetes des del 30 de juliol del 2021. L'arxivament beneficia les 10 persones investigades per terrorisme, entre les quals la secretària general d'ERC, Marta Rovira. El Suprem encara no ha adoptat cap decisió sobre les investigacions a Carles Puigdemont i Rubén Wagensberg.

El president del Parlament, Josep Rull, ha assegurat que la decisió del magistrat és "el fracàs de la infàmia". "Persistim i guanyem", ha afegit en una piulada.

El secretari general de Junts, Jordi Turull, també ha celebrat l'arxivament de la causa. "Com Al Capone, que va caure al final pels impostos, al jutge de La Toga Nostra se li ha desfet el seu muntatge delirant per una qüestió de terminis", ha afirmat el polític en una piulada. "Content per la fi del patiment de moltes persones, imprescindible l’arxivament total. Felicitats a les defenses", ha afegit.

La presidenta de Junts, Laura Borràs, tampoc ha volgut deixar passar l'ocasió i ha recordat que amb aquesta decisió "s’acaba el deliri d’un Tsunami que va ser cívic, pacífic i democràtic i no pas terrorisme". L'expresidenta del Parlament ha lamentat que "massa jutges han volgut interpretar el Codi Penal per ajustar-lo als fets que els convingués, però fins i tot les barrabassades judicials en nom de la unitat d'Espanya tenen un límit", ha escrit a X.

Les celebracions tampoc no s'han fet esperar des d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana. "Tsunami de realitat per García-Castellón. Ho hem denunciat durant anys i ho direm les vegades que faci falta: protestar no és terrorisme!", ha celebrat Òmnium. A més, el president de l'entitat, Xavier Antich, ha recordat que esperen amb "entusiasme" el retorn d'uns dels seus directius, Oleguer Serra. "La farsa orquestrada per la cúpula judicial cau pel seu propi pes. Persecució injusta, investigacions fraudulentes i irregularitats de la mà de l'extrema dreta. (...) Felicitats a tots els investigats per la victòria i el compromís", ha afegit. D'altra banda, l'ANC ha expressat la seva alegria per la "bona notícia" pels encausats i exiliats del cas Tsunami. "Una causa que no hauria d'haver existit mai. Ens n'alegrem molt per ells! No ens aturarem fins que tothom sigui lliure i aconseguim la independència", ha conclòs l'entitat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!