Davant les manifestacions d'homofòbia, des de la capital espanyola responen brandant un cop més la campanya de la suposada madrilenyofòbia. Ho ha fet avui l'alcalde de Madrid i portaveu estatal del PP, José Luis Martínez Almeida, després de la brutal agressió al barri de Malasaña. Primer va intentar desvincular-ho del discurs de l'extrema dreta de Vox de qui depèn per governar --"és excessiu"--, i ara retorça les dades del Ministeri de l'Interior per assenyalar Barcelona. Ha avançat que "les comparacions són odioses". Però l'ha fet.
Ho ha fet en una entrevista a Telemadrid aquest dimecres. "Quan es produeix l'assassinat de Samuel a la Corunya, la manifestació és a Madrid contra Isabel Díaz Ayuso", ha denunciat Almeida, que ha insistit en aquest fil argumental: "Quan es produeix una agressió homòfoba a Huelva, Rita Maestre (Més Madrid) li fica la culpa a l'alcalde de Madrid". I ha reblat: "És constant l'assenyalament cap a Madrid. I ningú no dubta de l'entitat i la gravetat d'aquests fets, però jo me'n vaig a les dades del Ministeri de l'Interior, de Fernando-Grande Marlaska. I és aquí on ha disparat.
L'alcalde de la capital espanyola ha assenyalat que, segons aquest informe, el 2019 va haver-hi 40 agressions homòfobes a Madrid i el 2020 també 40. "Segons les dades del Ministeri de l'Interior, no es pot qualificar Madrid com una ciutat homòfoba com s'està fent des de l'esquerra", ha assegurat. Tot seguit, el dirigent del PP ha afegit: "Entre altres coses, perquè les comparacions són odioses. A Barcelona, amb menys població, el 2019 va haver-hi el doble d'agressions homòfobes (79) i el 2020 va haver-hi una tercera part més d'agressions homòfobes (52)". I s'ha preguntat: "Llavors, per què sempre es parla de Madrid per part de l'esquerra?".
Sánchez promet contundència
Mentrestant, el president espanyol Pedro Sánchez promet contundència contra les agressions homòfobes. En el marc d'una reunió dels grups parlamentaris socialistes, a la sala Ernest Lluch del Congrés, el mandatari ha assegurat que des de La Moncloa posaran en marxa totes les eines possibles per evitar nous episodis com els de les setmanes passades. De fet, per divendres ha convocat la comissió de seguiment del pla de lluita contra els delictes d'odi i avui ha garantit que faran els canvis que siguin necessaris "perquè els grups que volen tornar l'odi als carrers d'Espanya no tinguin cap opció d'aconseguir-ho".
"No farem cap pas enrere, al contrari, seguirem avançant en la tolerància, el respecte i la integració de la diversitat. A Espanya no hi ha lloc per a l'odi", ha defensat el president del govern espanyol. Ha recordat un estudi internacional, fet públic la setmana passada, que indica que a Espanya un 91% dels ciutadans no tindrien cap problema amb el fet que un familiar o ésser estimat es declarés homosexual. Una dada que, ha contraposat, contrasta amb el 66% als Estats Units o el 57% a França. "Això és Espanya, el país més tolerant amb la diferència i més exigent amb la igualtat", ha reblat.