Les polèmiques al voltant de l'Orgull LGTBI al País Valencià no cessen. Després de les declaracions de l'alcaldessa de València on comparava el Dia de l'Orgull amb malalties, elDiario.es ha publicat un àudio de Stephane Soriano, director general de Diversitat de la Generalitat Valenciana, on confirma les invencions de l'Executiu del PP de deixar de banda una de les entitats del col·lectiu més crítiques amb la seva tasca: Lambda. "Independentment del que faci Lambda, ja s'apanyaran. Nosaltres ja hem dit que s'apanyin, que facin la seva vida i ja està, però que no ens demanin res a les administracions, que no donarem res", afirma Soriano. 

"Que se la busquin, i se la paguin i ja està, si és que al final serà així", prossegueix el director general de Diversitat valencià, qui afegeix: "Ja els hi han tret el conveni de la Diputació i de la Generalitat, que no esperin res". El col·lectiu Lambda ja havia denunciat al mateix diari digital el maltractament que rebien de les institucions valencianes, ara en mans de Vox i el PP. 

La publicació d'aquest àudio ha arribat fins a les Corts Valencianes. Diversos grups han demanat una explicació per aquest comportament cap a una de les associacions LGTBI més antigues del País Valencià. Tant els grups dels socialistes com Compromís han afirmat que donaran resposta a aquestes paraules a través de la manifestació convocada per diverses entitats del col·lectiu. Davant d'això, consellera d'Igualtat, la popular Susana Camarero, ha defensat Soriano i ha titlat la manifestació de "celebració de l'insult". Per contra, Camarero ha defensat l'acte institucional que organitza la Generalitat amb motiu del 28-J. 

Sense bandera LGTBI a l'Ajuntament de València

María José Catalá, alcaldessa de València, ha contestat a les crítiques per no posar la bandera LGTBI a l'Ajuntament assegurant que tampoc ho fa amb les banderes d'algunes malalties. "Si poso la bandera de l'Orgull, també poso la de l'Alzheimer, la de l'ELA, la del càncer, i també poso la de totes les banderes i necessitats socials que té aquesta ciutat", ha sentenciat. Com era d'esperar aquestes paraules de Català han aixecat polseguera. 

Per tractar de defensar els seus arguments, María José Catalá ha afirmat que la diversitat ja "és una bandera social" i no pas una política. "La diversitat i la llibertat per estimar en aquesta ciutat no correspon a ningú i fem malament els polítics quan volem patrimonialitzar banderes que ja no són de la política, que són de la societat, amb independència de la persona a qui voti".

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!