L'exalcaldessa i regidora del PP de Gomezserracín (Segòvia), Laura del Río, va publicar fa uns dies un missatge al seu Facebook on insultava greument el president espanyol, Pedro Sánchez, i afirmava que es mereixia "un tret al clatell". "Algú més està pensant que no hi ha major fill de la grandíssima puta que el que està en funcions fins al dijous? Un tret a la nuca es mereix...", va manifestar del Río a la xarxa social. El PSOE de Segòvia s'ha fet ressò de la publicació, ha demanat la "destitució immediata" de la regidora del PP i ja ha denunciat aquestes "declaracions inadmissibles" davant la Guàrdia Civil. Per la seva banda, el PP de Castella i Lleó també s'ha pronunciat i ha anunciat que obrirà un "expedient d'expulsió" en contra del Río.

"Des del Partit Popular de Castella i Lleó rebutgem i condemnem tota mena de violència i no permetrem amenaces de cap mena", va piular aquest dissabte la formació. "Serem contundents contra qui les realitzin, sigui qui sigui. Obrirem expedient d'expulsió del PP a Laura del Río de manera immediata i li demanem que deixi la seva acta de regidora", ha conclòs el PP de Castella i Lleó.

 

 

No és la primera des del PP que desitja la mort a Pedro Sánchez

Aquesta polèmica es coneix l'endemà d'una altra sorgida dissabte a Gimenells i el Pla de la Font (Segrià) després que el primer tinent d’alcalde i membre del Partit Popular, Roberto Martínez, difongués un muntatge fotogràfic fent broma amb la mort del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. En concert, el regidor popular va compartir una imatge de l'expresident dels Estats Units John F. Kennedy muntat al cotxe on va ser assassinat el novembre de 1963, però amb la cara canviada pel rostre de Sánchez, segons informa el diari Segre. La imatge, que es tracta d'un mem viral a les xarxes socials, va acompanyada de dues frases: "He tingut un somni" i "Espero que tingui la mateixa punteria", en referència a l'assassinat de Kennedy per un tret.

El mitjà lleidatà ha explicat que el popular Roberto Martínez va compartir la fotografia a través dels estats de WhatsApp, però que aquesta es va propagar fora del cercle de persones properes al regidor de Gimenells i el Pla de la Font. Poc després, Martínez va eliminar la publicació del seu perfil i va argumentar que en cap moment volia fer pública la fotografia en contra de Sánchez, sinó que es tractava d'una broma amb un amic. En aquesta línia, Segre recull que el popular va admetre que la va esborrar després d'adonar-se que la imatge podia ser "excessiva".

El portaveu del grup municipal del PP a Lleida, Xavier Palau, ha rebutjat "de manera contundent" aquesta publicació del regidor de Gimenells i el Pla de la Font i ha anunciat que des del partit faran "les accions pertinents per abordar aquesta qüestió". "Els populars de Lleida defensem la llibertat d’expressió, dins dels valors democràtics i pacífics", ha assegurat Palau.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!