L'eurodiputat i líder de la formació d'extrema dreta Se Acabó la Fiesta (SALF), Alvise Pérez, ha reconegut que va cobrar la donació de 100.000 euros en metàl·lic per la que el denuncia l'empresari Álvaro Romillo. Segons uns missatges als seus seguidors als quals ha tingut accés elDiario.es, l'agitador afirma que va cobrar aquesta quantitat de diners, però matisa que "com a autònom sense factura". Concretament, ha assegurat referint-se a ell mateix en tercera persona: "el líder de SALF hauria acceptat com a autònom el pagament de serveis sense factura, mentre criticava el 'control fiscal' de l'Estat". 

Segons la versió d'Alvise, només "enfrontaria una multa del 25% sobre el total per acceptar 100.000 euros com a autònom sense factura". A més, afirma que "la Fiscalia acusarà el líder de SALF d'haver fet servir els diners per regalar 5.000 samarretes i gorres, pagar els vehicles de campanya, hotels i vols, o imprimir els dos milions de paperetes que va repartir per tot el país, entre altres despeses electorals". 

La denúncia de Romillo 

Álvaro Romillo ha denunciat davant de la justícia que va pagar 100.000 euros en metàl·lic a Alvise, els quals provindrien de la presumpta estafa piramidal de Madeira Invest. En la seva denúncia l'empresari de criptomonedes inclou una sèrie de captures de pantalla dels missatges intercanviats amb Alvise entre el 29 de març i el 13 de setembre passat.

Aquests missatges acrediten, segons el parer de Romillo, el lliurament el 27 de maig del 2024, abans de les eleccions europees, de 100.000 euros a Alvise, cosa que podria constituir un delicte de finançament irregular. L'informe pericial afegit subratlla que "es pot garantir la traçabilitat i cadena de custòdia dels arxius, pel que fa a què no han patit cap alteració o modificació des de la seva generació, i en conseqüència les dades presentades es consideren originals i autèntiques". Els intercanvis de missatges es van fer a través de l'aplicació Signal i, d'acord amb aquest informe, "no han pogut ser manipulats de cap manera o creats artificialment per aparentar una conversa".

En aquests missatges, Alvise i Romilla parlen diverses vegades de l'aportació de 100.000 euros del segon a la campanya del primer. "Em possibilites una part urgent de la campanya. Mil gràcies, tio", escriu el polític el matí del 27 de maig després que el primer el convidi a anar a la seu a recollir els diners. "Tot ok. 100.000 gràcies, Luis", afegeix hores després Alvise.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!