L'eurodiputat de Se Acabó La Fiesta Alvise Pérez s'ha declarat "culpable com a autònom" d'haver cobrat per la feina sense la preceptiva factura i ha animat els seus seguidors a la insubmissió fiscal. "He cobrat per la meva feina sense factura? Sí, aquesta és la veritat", ha confessat Alvise en un vídeo publicat al seu canal de Telegram després de la denúncia remesa per la Fiscalia General de l'Estat al Suprem contra ell per la seva relació amb la presumpta estafa piramidal de Madeira Invest. Segons la denúncia, l'eurodiputat hauria rebut 100.000 euros d'aquesta empresa per promocionar la plataforma d'inversió en actes públics. L'arenga d'Alvise Pérez ocupa tota la portada de l'ABC que titula: "Alvise admet que va cobrar 100.000 euros en negre i demana als espanyols que segueixin el seu exemple". I no és que el diari exageri, és que literalment Alvise diu: "Tot impost que pugueu evitar pagar, no el pagueu", una conducta que, per cert, podria ser constitutiva, almenys, d'un delicte de finançament il·legal de partits. L'ABC explica per què podria ser un delicte: primerament perquè la legislació fixa que una mercantil no pot donar a una formació política i un particular només ho pot fer fins a un límit de 50.000 euros. Després, perquè ell mateix va escriure a Romillo que l'objectiu era sufragar la campanya al marge del control legal. I finalment, perquè un cop recollits els diners, li va dir que faria lobby a la Unió Europea en favor dels seus interessos. El Mundo, per la seva banda, destaca sobre l'agitador d'extrema dreta que s'ha referit a Hisenda com "una màfia".

Si bé l'eurodiputat d'extrema dreta està protagonitzant centenars de titulars en les darreres hores, hi ha un altre tema que també té molt protagonisme: la crisi diplomàtica entre Espanya i Mèxic.Tot i que aquest dijous hi havia molts diaris espanyols que es queixaven que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no era prou contundent amb la seva resposta al fet que Mèxic no convidés el Rei a la investidura de la presidenta Claudia Sheinbaum, avui El País dona una versió diferent. "Espanya va elevar una protesta formal a Mèxic per l'exclusió del Rei", titula el rotatiu que assegura que, més enllà de les declaracions públiques del president del govern espanyol, Espanya ha protestat formalment davant les autoritats mexicanes pel veto a Felip VI i que, dimarts passat, el mateix dia que es va revelar que el Rei no estava convidat, el Ministeri d'Afers Estrangers feia arribar a la Cancelleria mexicana la seva protesta. A la nota verbal d'Exteriors (com es denomina en llenguatge diplomàtic), es recordava que el Rei “és el cap de l'Estat i, en qualitat de tal, assumeix la representació més alta de l'Estat espanyol en les relacions internacionals”. Tot i el to amistós del missatge oficial, aquest acabava indicant que, “esgotades totes les vies per transmetre respectuosament el nivell de representació que correspon a Espanya, […] no hi haurà cap representació del Regne d'Espanya a la Transmissió de Poder Executiu Federal a Ciutat de Mèxic”.

En clau internacional, El Mundo comparteix una fotografia d'Edmundo González al costat de la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, i titula: "EUA, la UE i Espanya reconeixen 'la majoria de vots' d'Edumdo". Precisament aquest dijous, Espanya i 30 països més van fer una crida als diferents líders polítics de Veneçuela perquè iniciïn un procés de "debats constructius i inclusius" que culminin amb una "transició amb garanties" per posar fi a la situació d'inestabilitat política al país, augmentada per les darreres eleccions presidencials de finals de juliol. Veneçuela va celebrar unes eleccions el 28 de juliol passat després de les quals el president Nicolás Maduro va reivindicar la seva victòria amb una mica més del 51% dels vots, si bé l'oposició, amb el seu candidat Edmundo González al capdavant, asseguren que el procés no va ser net i defensen haver-se imposat als comicis, per la qual cosa demanen un recompte de les actes electorals. Què diuen la resta de portades d'aquest divendres?

ABC
El Mundo
El País
La Razón
La Vanguardia
El Periódico
Ara
El Punt Avui