Alvise Pérez ha estat condemnat a pagar 7.000 euros a Ana Pastor per publicar fotos privades. Els fets van tenir lloc l'octubre del 2020, quan l'agitador ultra va difondre dues fotografies de la periodista en restaurants que mancaven de cap mena d'interès general ni informatiu. En una sentència coneguda aquest dijous, el Tribunal Suprem ha considerat que Pérez va cometre dues intromissions il·legítimes en el dret a la pròpia imatge de Pastor i l'ha obligat a retirar les fotos dels seus comptes de Twitter.

És veritat que el Suprem ha estimat parcialment el recurs del líder de S'ha Acabat la Festa contra la resolució de l'Audiència de Madrid que el va condemnar per la publicació de tres fotografies i que va establir una indemnització de 10.000 euros per intromissions il·legítimes en el dret de la pròpia imatge de la periodista. Així, l'alt tribunal ha reduït la indemnització a 7.000 euros després de considerar que la publicació d'una de les tres imatges sí que estava legitimada per l'exercici de la llibertat d'informació. A la foto hi apareixia Pastor amb el seu marit, el també periodista Antonio García Ferreras, i Òscar Camps, fundador i director de l'ONG Proactiva Open Arms.

Les dues fotos per les quals s'ha condemnat Alvise

Així doncs, la condemna coneguda aquest dijous s'estableix per les altres dues fotografies, que no estan justificades per l'exercici legítim de la llibertat d'informació perquè manquen d'interès informatiu i general. Pel que fa a la segona, que seria un retall de la primera i només hi apareixen Pastor i Ferreras, el Suprem ha assenyalat que el fet que tots dos puguin ser considerats personatges públics "no suposa que la reunió de la demandant i el seu marit sigui per ella mateixa un fet d'interès general". "Afirmar el contrari portaria a l'absurd de considerar d'interès general la presència conjunta dels integrants d'un matrimoni en qualsevol context i circumstància, pel simple fet que ambdós puguin ser considerats com a personatges públics, cosa que suposaria en la pràctica la privació dels seus drets a la intimitat familiar i a la pròpia imatge", afegeix.

En aquesta línia, l'alt tribunal tampoc ha considerat que el fet que la fotografia sigui una part de la primera imatge la doti d'interès general, ja que el que li atorgava interès a la primera foto era la reunió de la demandant i el seu marit amb el director de l'ONG. És a dir, que si es retalla la fotografia sense l'últim, l'interès que pogués tenir la notícia gràfica decau.

Pastor celebra la condemna contra Alvise

En cas de la tercera fotografia, en la qual Pastor va ser captada en un restaurant amb dues persones la identitat de les quals es desconeix, el Suprem ha explicat que "la simple manifestació d'animadversió que, al fil de la publicació de la imatge de la demandant, realitza el recurrent o, com afirma el Ministeri Fiscal, l'ànim de molestar la demandant, no dota de cap mena d'interès general la publicació de la seva imatge realitzada sense consentiment".

En una piulada, Pastor ha celebrat la condemna contra Alvise: "Estan sent anys difícils. Però la veritat s'acaba imposant. Gràcies a tothom pel suport". En canvi, l'agitador ultra ha remugat per Telegram i ha anunciat que portarà el cas al Tribunal Constitucional. "No hi ha país europeu on alguna cosa així sigui condemnada per cap tribunal, però ja sabem què està passant a Espanya", ha dit, a més d'insistir en el fet que Pastor, Ferreras i Camps s'havien reunit per "pactar un relat mediàtic en defensa de la immigració il·legal massiva". La realitat és que tots tres eren a Palma per a l'estrena del documental Origen, de Newtral (empresa de la periodista) amb el suport d'Open Arms.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!