L'eurodiputat d'extrema dreta i personalitat de les xarxes socials Alvise Pérez hauria cobrat durant la campanya electoral de les europees 100.000 euros en metàl·lic per part d'un empresari de les criptomonedes, segons un escrit arribat a la Fiscalia que ha avançat eldiario.es. El fundador de l'empresa Madeira Invest Club (MIC), Álvaro Romillo, conegut a les xarxes socials com a 'CryptoSpain', ha entregat a la Fiscalia un document en el qual ho admet i es posa a disposició de la Justícia si hi hagués cap delicte.
Alvise Pérez, líder de Se Acabó la Fiesta (SALF), hauria rebut aquest pagament en mà el passat 27 de maig, tan sols uns dies abans de les eleccions europees del 9 de juny del 2024. La "confessió" ve acompanyada de documentació com converses entre l'empresari i Pérez i un informe pericial que acredita la veracitat d'aquestes. Romillo posa també a disposició de la Justícia el seu patrimoni, en béns i líquid, per a compensar els seus inversors, afectats pel tancament sobtat el passat 15 de setembre de Madeira Invest Club, el seu club privat d'inversors en criptomonedes. Els afectats en molts casos s'han querellat contra l'empresari per estafa.
Segons els documents als quals ha tingut accés el citat diari, els 100.000 euros s'haurien entregat en mà a les oficines de Sentinel BQ, una empresa del mateix Romillo que disposa de caixes de seguretat fortificades i que promet fer intercanvis de diners sota una total confidencialitat. Pérez hauria estat citat a les 16:00 h del 27 de maig i un treballador de l'empresa l'hauria donat els diners. Després, l'ara eurodiputat va confirmar a Romillo via missatge que havia rebut l'import.
Fons per finançar la campanya del 9-J
Alvise Pérez, que hauria expressat que els fons eren per finançar la campanya electoral del 9-J, va detallar també en un missatge del 9 d'abril les seves "necessitats", entre les quals figuren "fons que no requereixin ser controlats pel Tribunal de Comptes", amb els quals pagar mítings i publicitat. L'objectiu en si mateix hauria estat recaptar "entre 300.000 i 360.000 euros" per fer front la campanya electoral i pagar els seus "proveïdors". Pérez també al·legava que no podia posar diners de la seva butxaca pels límits legals que estableix la normativa que regula els partits polítics. Tot i que també explica que ha de fer front a multes per "revelació de secrets": "corruptes, pedòfils i exalts càrrecs governamentals", assegurà l'ara eurodiputat. Un altre motiu que esgrimeix Pérez en els seus missatges és que tenia intenció de sortejar el salari d'eurodiputat i que, per tant, aquests diners que demanava "vindrien bé per finançar l'aventura política".
A més del pagament de 100.000 euros en metàl·lic, Álvaro Romillo va treballar amb Alvise Pérez per obrir-li quatre wallets, moneders virtuals de criptomonedes, amb les quals podria obtenir pagaments directes dels seus seguidors. Una campanya de micromecenatge que Pérez va publicar al seu Telegram i que va obtenir uns 7.000 euros, si bé en ser insuficient i arribar massa lent, després es va acordar el citat pagament en metàl·lic.
Contrari a la llei de partits
En suma, aquest pagament en metàl·lic per part de Romillo podria ser il·legal, donat que la llei de finançament de partits prohibeix les donacions anònimes i estableix que els partits no poden acceptar donacions directes o indirectes d'una mateixa persona per valor superior a 50.000 euros anuals. Tampoc estan permeses les donacions de persones jurídiques, com ara bé una empresa. I les donacions de més de 25.000 euros han de notificar-se al Tribunal de Comptes en un termini de tres mesos.