Davant l'interrogant de qui serà el pròxim president de la Generalitat, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha demanat que no es perdi de vista l'objectiu de la independència "mani qui mani". El president de l'entitat, Jordi Gaseni, ha instat a tots els "actors del procés" a treballar conjuntament perquè "el resultat acabi arribant" i ha remarcat el paper del municipalisme per fer-ho. "Mani qui mani a la Generalitat, si no treballem des dels municipis, no aconseguirem els objectius", ha reivindicat en el marc de l'assemblea general ordinària, celebrada divendres a Amposta, on ha assistit el president del Parlament, Josep Rull, membres del Govern en funcions i representants de l'ANC, la Intersindical i el Consell de la República. 

El municipalisme, l'eina per assolir la independència

El president de l'Associació de Municipis per la Independència ha subratllat la importància d'un municipalisme cohesionat per aconseguir la independència, però no ha estat l'únic. Al seu torn, Rull ha destacat el paper que van tenir els ajuntaments a l'hora de dur a terme el referèndum d'autodeterminació, i el rol que juguen avui dia per continuar amb el seu llegat. "L'AMI representa la voluntat de persistir, d'aprendre del que vam fer l'1 d'Octubre per guanyar la llibertat de Catalunya", ha assenyalat el president de la cambra catalana, que ha afegit que "no hi ha dret a desballestar aquesta immensa onada d'esperança, que representa també l'AMI". Per la seva banda, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Adam Tomàs, ha apuntat que el municipalisme "té l'obligació d'explicar els problemes del dia a dia de la societat que es resoldrien amb la independència".

L'AMI fitxa les alcaldesses de Vilobí del Penedès i Amer

L'Associació ha incorporat a la seva executiva l'alcaldessa de Vilobí del Penedès, Ester Vallès, i l'alcaldessa d'Amer, Rosa Vila, que ocuparan la secretaria i la vocalia de l'entitat, respectivament. Ambdues incorporacions han estat aprovades al ple que ha decidit el futur de l'organització. A l'assemblea també s'han aprovat els objectius de l'entitat per l'any 2025.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!