Amnistia Internacional contra Sílvia Orriols. La batllessa ultra de Ripoll és coneguda per la seva retòrica xenòfoba, amb un discurs especialment violent contra la comunitat musulmana del seu municipi. Ara, després de les recents eleccions catalanes, els seus missatges ultres l'han catapultat al Parlament de Catalunya de la mà de la seva formació, Aliança Catalana, que hi ha entrat amb dos diputats. Aquest dilluns, s'ha estrenat la nova configuració de la cambra catalana. I la plataforma defensora de drets humans Amnistia Internacional de Catalunya ha aprofitat l'ocasió per llançar un missatge contundent contra Orriols.

En un fil a Twitter, l'organització ha demanat a la Mesa del Parlament i al president de la cambra, Josep Rull, que "no es tolerin discursos d'odi" per part de diputats i que s'adoptin directrius ètiques per a rebutjar de manera clara i concisa les expressions d'odi, incloent-hi garanties de no repetició. Amnistia Internacional ha reaccionat així a unes declaracions fetes per la líder d'Aliança Catalana, en què es declarava "obertament islamòfoba". "Des d'Amnistia Internacional de Catalunya prendrem totes les mesures necessàries per a identificar i condemnar qualsevol declaració discriminatòria. Les autoritats tenen l'obligació de rebutjar i garantir una societat lliure de discriminació, fomentant l'enteniment i la tolerància", ha remarcat l'entitat.

Amnistia Internacional ha recordat que, d'acord amb les normes internacionals de drets humans, els representants polítics tenen l'obligació d'abstenir-se de fer o estendre discursos basats en prejudicis que estigmatitzen col·lectius, perquè "contribueixen a un clima d'hostilitat i a l'extensió del racisme i la xenofòbia en la societat". L'entitat també ha remarcat que la discriminació contra les persones musulmanes i la islamofòbia vulneren els drets de les persones que practiquen aquesta religió. La publicació ha estat replicada per la mateixa Sílvia Orriols, al seu torn, amb un missatge de caràcter xenòfob.