El jutge del cas dels membres del CDR de Vic investigats per, presumptament, boicotejar l'etapa catalana de La Vuelta a Espanya ha decidit amnistiar-los. El jutjat de primera instància i instrucció de Solsona (Solsonès) ha acordat el sobreseïment lliure de la causa i l'arxivament de les diligències, en concloure que no s'aprecia cap causa perquè no se'ls pugui aplicar l'amnistia als quatre investigats per haver preparat dos bidons d'un líquid oliós per vessar al pas dels ciclistes. 

Segons el jutge, els investigats tenien la intenció d'activar un mecanisme per control remot per abocar els 400 litres d'oli a la carretera el 28 d'agost de 2023, per interrompre l'etapa de la Vuelta que aquell dia transcorria entre les localitats de Súria (Bages) i Arinsal (Andorra), i cridar així l'atenció i manifestar el suport a la independència de Catalunya. Malgrat això, el magistrat recorda que la policia va enxampar els investigats tres dies abans que tingués lloc aquesta etapa de la Vuelta, de manera que no van poder executar el pla, la qual cosa comporta que res es va consumar i tot van ser preparatoris. 

Els quatre investigats, representats pel col·lectiu Alerta Solidària, van sol·licitar l'amnistia, i la Fiscalia no es va oposar que se'ls apliqués la llei de l'oblit en aquesta causa, oberta pels delictes de desordres públics, contra la seguretat viària i pertinença a grup criminal.

 

Celebració per l'amnistia 

Alerta Solidària ha denunciat avui que aquest cas va sorgir de l'"espionatge" a què són sotmesos "encara avui" els CDR i ha lamentat que la seva detenció comportés el registre dels seus domicilis a altes hores de la matinada. Tanmateix, a través de les xarxes també han celebrat l'aplicació de l'amnistia en aquest cas. 

També s'han sumat a les mostres de suport i alegria per l'amnistia dels investigats el mateix CDR de Vic. A través de les xarxes han afirmat sentir alegria i alleujament. "No ens fan canviar ni una mica la certesa que sense seguir lluitant contra l'opressió de l'estat i per la independència no sobreviurem com a poble", sentencien. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!