La secció de l'ANC a Alemanya ha organitzat reunions a tres de les principals ciutats del país per debatre sobre la "situació de repressió" que pateixen les preses polítiques independentistes i exiliades.
"Cap dona en l'oblit", el nom que rep la campanya, arriba a l'estat germànic per a explicar "la repressió espanyola" i com han viscut les preses als centres penitenciaris catalans durant mesos. El projecte es presenta en tres xerrades del 28 al 30 de març a Munic, Stuttgart i Colònia.
La primera xerrada a Alemanya, celebrada ahir a Munic, va tenir per objectiu central visibilitzar la situació de les dones polítiques, preses, exiliades i encausades, "que estan patint la repressió de l'estat espanyol".
Amb aquesta acció, l'Assemblea espera difondre la lluita per "acabar amb totes les causes obertes després del referèndum".
A més de les ponències, a Munic, es va poder visitar una exposició.
La campanya neix de la voluntat de denúncia de les vulneracions de drets polítics i civils així com per a mostrar solidaritat des de la societat civil.
Carme Forcadell, expresidenta del Parlament de Catalunya, i Dolors Bassa, exconsellera de Treball, Afers Socials i Família, ja sumen més d’un any en presó preventiva i estan sent jutjades al Tribunal Suprem. També hi ha cinc exmembres més del govern de la Generalitat de Catalunya i dos líders socials en presó preventiva, Meritxell Serret, Clara Ponsatí, Marta Rovira, Anna Gabriel i Tamara Carrasco.
En la primera ponència, l'eix general de discussió va ser sobre el judici al procés. "Aquest és un judici polític principalment per uns fets que no s’han acceptat com a delicte pel Tribunal Superior de Justícia de Schleswig-Holstein". Un judici on, segons l'ANC, "hi ha en joc els drets polítics i democràtics a l’UE: el dret a la llibertat d’expressió, el dret a la llibertat de reunió i el dret a l’autodeterminació que està reconegut en el Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics de l’ONU (ratificat per Espanya al 1977)".
En es xerrades també s'ha parlat de l'acompanyament que han rebut els presos polítics des de l’inici de l’empresonament, especialment en l’etapa de presó preventiva a Catalunya, fins el gener del 2019. A més, es van llegir fragments de cartes per a traslladar el seu testimoni personal.
Les ponències a Alemanya s'emmarquen dins de la campanya de l’ANC “Make a move” sota el lema “L'autodeterminació és un dret, no un delicte”.