L'ANC ha caldejat la Diada amb la venda dels barrets del retorn de Carles Puigdemont, el passat 8 d'agost a l'Arc de Triomf de Barcelona. Es tracta d'uns barrets de palla amb una cinta negra i la impressió de l'estelada, fent referència a dues dates fetitxe per a l'independentisme: l'Onze de Setembre i el Primer d'Octubre. El seu preu és de 8 euros. 

🟡 Manifestació de l'11 de setembre: recorreguts i horaris de la Diada 2024
 

Segons l'Assemblea, són barrets "d'amenaça molt alta" i "aptes per protegir-te de la calor o amagar presidents". "Es netegen molt fàcilment: només calen unes gotes de Fairy", han ironitzat. Tot, en referència a les històries que es van explicar sobre el retorn i la posterior marxa de Puigdemont. Un mosso va explicar que va perdre de vista el president i va observar la presència d'una cinquantena de persones, totes amb barrets de palla, col·locats en tres columnes i els braços entrellaçats. Tot seguit, més persones es van encasquetar barrets similars i, a continuació, Carles Puigdemont i Jordi Turull van sortir de la carpa. L'atestat policial, però, en cap moment diu que portessin també barret.

Crítiques a l'ANC

L'anunci no ha agradat gens a determinats sectors independentistes, que han criticat aquesta nova campanya de l'ANC. "I si anem a fer la independència i deixem de fer el tòtil amb la venda de barrets?", s'ha preguntat un usuari de Twitter, mentre que un altre ha assegurat que l'Assemblea s'ha "convertit en un Shein" (una botiga en línia de roba barata). En aquesta línia, un altre independentista ha estat irònic: "I si en lloc de fer la independència, us construïu una app i feu la competència a Temu, Inditex i Vinted?" (més botigues en línia de roba). "Menys vendre coses i més independència", ha estat la conclusió.

Cal recordar que enguany la mobilització per la Diada serà descentralitzada en cinc grans ciutats: Barcelona, Tarragona, Girona, Lleida i Tortosa. Cada punt denunciarà alguna de "les conseqüències nefastes de la dependència a l'estat espanyol". De la mateixa manera, la manifestació no està organitzada només per l'ANC: també hi han participat Òmnium Cultura, l'Associació de Municipis per a la Independència (AMI), el Consell de la República, la Intersindical i el CIEMEN, sota el lema "Tornem als carrers la independència".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!