Hores abans que el Parlament de Catalunya decideixi si acata o no la decisió de la Junta Electoral sobre la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, l’Assemblea l'ha instat a mantenir i garantir la sobirania de la cambra catalana. 

En un comunicat difós aquest diumenge a la nit -en el qual donen suport a Torra i Torrent davant una "nova ingerència de l'Estat- la secretaria de l'ANC ha reiterat que la Junta Electoral és simplement un òrgan administratiu electoral i és "únicament el Parlament de Catalunya qui pot suspendre o no un president de la Generalitat. A més, avisen que la JEC de cap de les maneres pot decidir sobre el mandat dels diputats electes. 

Sota aquesta premisa, l'entitat sobiranista ha demanat al Parlament que respecti i defensi "la sobirania que li hem dipositat".  Consideren que el que va fer Torra amb la pancarta que va penjar al Palau de la Generalitat va ser "complir amb el deure de denunciar la vulneració dels drets polítics", tal i com ja va resoldre el Grup de Treball de Detencions Arbitràries de Nacions Unides. 

La maniobra de la JEC, defineix l'ANC, és un nou intent de "modificar la voluntat política" expressada en sufragi per la ciutadania de Catalunya. A més, han exigit que s'apliquin els acords als quals es va arribar en la resolució aprovada el 4 de gener, i insta la Mesa del Parlament que garanteixi els drets de Quim Torra, com a diputat i com a president, i garanteixi així, la sobirania del Parlament.

El 4 de gener, en el ple extraordinari que va tenir lloc al Parlament, Junts per Catalunya (JxCat), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) van aprovar una proposta de resolució que ratificava Quim Torra com a diputat al Parlament de Catalunya i com a president de la Generalitat.

 

L'ANC també ha anunciat noves mobilitzacions imminents en defensa de la sobirania del poble de Catalunya i en contra qualsevol atac de l'Estat.