L'Assemblea Nacional Catalana ha presentat aquest dilluns una nova imatge per a una nova etapa que va arrencar amb l'elecció de Lluís Llach com a president de l'entitat. En un comunicat, l'ANC explica que el seu logotip ara incorpora un eslògan que busca "expressar els valors i l'essència de l'entitat i que entronca directament amb l'esperit fundacional". En concret, aquest nou eslògan és "L'independentisme en acció". L'organització destaca que aquesta feina s'ha fet "involucrant els diferents àmbits" de l'entitat i que "acompanyarà a partir d'ara" l'Assemblea. "Es vol reforçar la identitat de l'entitat per ancorar-la en el seu objectiu i raó de ser centrals", manifesten.

La difusió d'aquesta nova marca ha anat acompanyada de la publicació d'un vídeo on l'Assemblea Nacional Catalana pretén reflectir diferents idees. Entre elles, que l'entitat "té com a únic objectiu aconseguir la independència de Catalunya"; que "treballa, fa pressió i explica aquí i a fora de Catalunya, a través de campanyes i accions, per què la independència és necessària i possible", cosa que fa "a través de l'acció, la determinació i la transversalitat" amb una "gran capacitat de mobilització i una forta implementació social i territorial". Des d'aquesta perspectiva, l'ANC considera que cal "deixar de lamentar-se, tornar als carrers i encarar el futur amb determinació i unitat": "És hora de passar a l'acció; amb una Assemblea forta, la independència és més a prop". En aquesta línia, afegeixen que "actuar per la independència és responsabilitat de tots els independentistes".

Al vídeo, s'hi sent la veu d'una dona que parla en primera persona per animar a fer-se soci o sòcia de l'entitat, amb imatges que es van alternant i que mostren les manifestacions multitudinàries de la Diada de Catalunya o del referèndum de l'1 d'octubre: "He explicat aquí i a fora de Catalunya per què la independència és necessària i possible. He ajudat a organitzar les manifestacions més grans d'Europa. He defensat les urnes i els col·legis per poder fer possible l'1-O. Vull deixar de lamentar-me i tornar a encarar el futur amb determinació i unitat. Per això soc sòcia i voluntària de l'Assemblea. Perquè actuar per la independència és cosa de tots, també teva".

Intensificar la col·laboració amb Òmnium Cultural

Lluís Llach és president de l'ANC des de l'1 de juny. El cantautor va imposar-se a les eleccions al secretariat nacional i, unes setmanes després, aquest mateix òrgan recentment escollit havia de triar qui lideraria l'entitat. Hi va haver fins a cinc votacions de bloqueig, perquè la presidència s'ha d'escollir pel vot de dos terços dels secretaris nacionals. Llach ho va aconseguir a la sisena. L'exdiputat al Parlament ja ha començat la seva tasca al capdavant de l'entitat amb diverses reunions i justament la setmana passada es va reunir amb Xavier Antich, el seu homòleg a Òmnium Cultural. La trobada va servir per abordar la situació política actual, els objectius que comparteixen i les possibles vies coincidents de col·laboració entre les dues organitzacions per rellançar l'independentisme.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!