Anna Grau es prepara les seves intervencions en seu parlamentària pensant més bé en un tall per emetre a les xarxes socials que en abordar la qüestió que es tracta amb la seriositat requerida, i s'ha de dir que ho aconsegueix. La diputada de Ciutadans ha fet aquest dimecres una intervenció a la comissió de Cultura on ha mesclat insults, ha parlat en català i castellà repetint el mateix, i ha abandonat l'opció de rectificar. Tot plegat ha estat arran de la compareixença d'Óscar Ibáñez, responsable de l'àrea de Drets Lingüístics de Plataforma per la Llengua, que ha exposat les necessitats que requereix el català a hores d'ara en plena "emergència lingüística".
Grau ha negat la major, ha assegurat que el català no està en perill ni en emergència, i ha dit que si la llengua té algun problema, és l'existència d'entitats com Plataforma per la Llengua: "El problema són vostès. Per les seves obres. Actuen com matons del monolingüisme i com uns caníbals del consens", ha començat dient en la seva intervenció la diputada de Ciutadans. En tot moment ha anat fent la seva intervenció primer en català per després traduir-ho al castellà, i no ha volgut acabar-la sense una crida final: "Convido a Plataforma per la Llengua a dissoldre's, entregar les armes i les subvencions".
La intervenció d'Anna Grau no ha passat per alt a la presidenta de la Comissió, la cupaire Dolors Sabater, que ha convidat la diputada taronja a retirar les seves paraules en les quals ha acusat la Plataforma de caníbals i matons. "Una cosa és expressar la discrepància i l'altra és fer servir qualificatius insultants. Li dono l'oportunitat de retirar les paraules insultants que ha dit a l'inici perquè no constin en acta", ha dit Sabater. Grau ha rebutjat l'oferiment de la diputada anticapitalista i s'ha limitat a dir que està segura que el representant de Plataforma per la Llengua "i tots els seus amics" ho rescabalaran àmpliament al Twitter.
Aquesta part del debat s'ha produït després de la intervenció inicial del representant de l'ONG del català, que ha reivindicat la necessitat de fer política lingüística i ha situat diversos eixos prioritaris d'acció que s'han de dur a terme, com ara millorar el reconeixement estatal i internacional del català, garantir la presència en plataformes audiovisuals, blindar la seva vehicularitat, i planificar que existeixi el dret lingüístic en l'àmbit de la salut. La intervenció de Plataforma s'ha fet arran d'una petició de la CUP, partit que està sent molt critic amb el decret del Govern i també amb la proposició de llei pactada entre PSC, ERC, Junts i comuns contra el 25% del castellà a les aules. El consens entre els partits per pactar una llei ad hoc s'ha donat, si bé és cert que la discrepància entre ells és evident. Avui mateix en aquesta sessió, la diputada del PSC Silvia Romero ha assegurat que el català no està en extinció ni en emergència, sinó que "està guanyant parlants".