La portaveu de Ciutadans al Parlament, Anna Grau, no concorrerà amb el partit unionista a les eleccions catalanes que se celebraran el pròxim 12 de maig, tal com ha indicat ella mateixa en un missatge al seu compte d'X (antic Twitter). Grau ha decidit posar fi a la seva etapa a la política i ha expressat el seu desig de tornar al món de la comunicació, del qual venia abans d'incorporar-se a Ciutadans el 2019. "Gràcies Ciutadans per la il·lusió i la convicció que, amb el cor a la mà, es podia canviar tot". Anna Grau és periodista, llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i ha exercit com a redactora de política i delegada del diari Avui a Madrid, corresponsal de l'ABC a Nova York, articulista de l'Ara i col·laboradora de diverses tertúlies i espais radiofònics i televisius. A més, és autora de diversos llibres de no-ficció i algunes novel·les.

La fins ara dirigent de Ciutadans ha recordat que es va afiliar al partit a Madrid l'11 de novembre de 2019 i ha donat gràcies a la formació per fer-la "retornar" a la seva terra (en referència a Catalunya, d'on és ella). Grau ha apuntat que "quan molts marxaven sense esperança, jo he tingut l'honor, el més gran de la meva vida, de ser diputada al Parlament amb el partit que va fer història el 2017". Grau es refereix a les eleccions del 21 de desembre de 2017 quan Inés Arrimadas va guanyar les eleccions amb 36 diputats.

"S'ha de redefinir l'espai"

Poc després de fer pública la seva retirada de la política, Anna Grau ha explicat, en declaracions a Catalunya Ràdio, que en "els últims anys s'ha fet evident que aquest espai s'havia de redefinir, i no és fàcil posar-se d'acord sobre com s'ha de fer i en els últims moments hi ha hagut tensions i situacions complicades". Grau, que ha donat molt pocs detalls d'aquestes desavinences, ha considerat que s'ha de redefinir el partit.

"Crec que per preservar aquest espai, on he conegut la millor gent del món, s'han de renovar i canviar moltes coses. S'ha de fugir dels enrocaments, i per això he considerat que, després de l'honor de ser diputada, ja he de tancar aquesta etapa per poder estar més tranquil·la i en pau amb mi mateixa", ha subratllat Grau. Preguntada per si els problemes que han provocat la seva sortida tenen alguna cosa a veure amb la decisió de si Ciutadans havia d'anar a les llistes amb el PP, Grau ha apuntat que "els problemes venien de més lluny" i ha matisat que no entrarà en detalls.

El candidat de Ciutadans

Carlos Carrizosa serà proclamat candidat de Ciutadans a les eleccions catalanes aquest dijous si recull els avals necessaris després que ningú més s’hagi presentat a les primàries del partit. El període de recollida d’avals va començar aquest dilluns a les tres de la tarda i s’allargarà fins dimecres a les quatre. Carrizosa serà proclamat pel comitè nacional de Cs. Després de setmanes de negociació, divendres passat, PP i Cs no van arribar a un pacte per a concórrer junts al 12-M. Adrián Vázquez va plegar de la secretaria general de Ciutadans minuts després de fer-se públic. El partit liberal va atribuir el fiasco a les "tensions internes" i el "soroll extern". Carrizosa s’havia mostrat a favor d’una coalició, però no volia una integració del partit liberal a les llistes dels populars. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!