Anticatalanisme en grau extrem. Aquestes són les quatre paraules més adequades per descriure l'acte de la Fundació Villacisneros per premiar el magistrat del Tribunal Suprem (TS) Pablo Llarena, instructor de la causa contra el procés independentista. La fundació li ha atorgat aquest premi en "reconeixement a la seva feina en defensa de l'estat de dret, tot i els atacs rebuts i per la seva integritat". "S'ho mereix perquè ha defensat l'imperi de la llei", ha destacat el president de la fundació Íñigo Gómez-Pineda durant la cerimònia que s'ha celebrat aquest dimarts.

Aquesta fundació té com a missió defensar "l'estat de dret, la unitat d'Espanya i l'orgull de ser espanyol", difondre "la veritable història de la nostra nació" i lluitar "per la dignitat de les víctimes del terrorisme, que representen el millor de la nostra societat".

Càrregues contra Puigdemont i Boye

Les primeres astracanades han sigut a càrrec de Dieter Brandau, periodista d'esRadio i guanyador del premi l'any passat. Brandau ha participat a la cerimònia a través d'un vídeo on ha lloat Pablo Llarena: "Quan el pròfug Puigdemont i el seu advocat condemnat per terrorisme, Gonzalo Boye, es van querellar contra Llarena, quan la Mesa del Parlament va carregar contra el jutge i quan els cadells de la CUP van atacar el domicili familiar de Llarena, m'hauria agradat que el govern del meu país l'hagués defensat".

Brandau ha sigut implacable contra el govern de Pedro Sánchez a qui ha culpat de "no defensar els seus". Per tot això ha donat les gràcies a la fundació, que sí que ha reconegut la tasca de Llarena.

Després ha estat el torn de María San Gil, la vicepresidenta de la fundació que ha adoptat un to caspós des de l'inici del seu discurs. San Gil s'ha referit a les dones del jutge Llarena i del president de la Fundació Villacisneros i els ha donat l'enhorabona "pels marits que teniu i per donar-los suport". Cal afegir que la vicepresidenta ha començat el seu discurs subratllant: "Jo, que no soc gens feminista...".

"Defensem l'estat de dret"

Acte seguit ha estat el torn del president Íñigo Gómez Pineda que ha fet una defensa aferrissada dels valors de la seva fundació: "Som una fundació que defensa l'estat de dret, la unitat d'Espanya i l'orgull de ser espanyol". Pineda ha recordat la importància que dona "als valors cristians" i ha deixat clar que Espanya és la seva "raó de ser" i que Llarena es mereix el premi "per defensar l'imperi de la llei i la nació espanyola". 

Finalment, ha arribat el torn de paraula al premiat Pablo Llarena que recentment va fracassar en el seu intent d'aconseguir l'extradició de Carles Puigdemont aprofitant que aquest va viatjar a l'Alguer el 23 de setembre. 

Llarena ha destacat la tasca d'un jutge que "ha d'intervenir quan s'incompleixen les fórmules de convivència" i ha afegit que el jutge penal "actua quan hi ha un atac o lesió a valors jurídics molt diversos". "Aquest acte és un incentiu per tal que els jutges seguim treballant amb responsabilitat, independència i exclusivament sotmesos a l'imperi de la llei", ha conclòs. Llarena ha assegurat estar molt orgullós d'haver rebut aquest premi "per defensar l'estat de dret".

 

Foto principal: Imatge d'arxiu del jutge Pablo Llarena  / Europa Press