Ha aparegut una fotografia del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i Víctor de Aldama, empresari vinculat al cas Koldo, que publica aquest dissabte El Mundo i que correspondria a un míting del PSOE celebrat el febrer del 2019. L'esdeveniment en qüestió era l'acte de presentació del llavors candidat del PSOE a alcalde de Madrid, Papu Hernández, al Teatre La Latina de Madrid. En acabar el míting, segons el citat diari, Aldama hauria vist el líder socialista a la zona reservada i haurien fet la foto. La fotografia, apunta el diari, l'hauria fet l'exassessor de José Luis Ábalos Koldo García, qui dona nom a la presumpta trama corrupta que ara investiguen els jutges.

En transcendir la imatge, el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d'haver "ocultat la veritat deliberadament" al Congrés dels Diputats. En aquest sentit, fa referència a la pregunta parlamentària que li va fer relativa a si el president o la seva dona, Begoña Gómez, s'havien reunit amb Víctor de Aldama i de què haurien parlat. "Es va negar a contestar-me i ara sabem per què". "Quantes vegades es van veure? Va ser en la Moncloa? De què van parlar? Espanya mereix un Govern més pendent del futur del país que del seu futur judicial", ha apuntat Feijóo en una piulada.

El govern espanyol, per la seva part, que sempre ha sostingut que Sánchez mai no s'ha reunit amb Víctor de Aldama, no ha trigat a respondre i a treure ferro a la fotografia. El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, ha assenyalat que és una fotografia més de les moltes que les persones famoses es fan amb qui els ho demana quan les veuen en algun lloc. "Li heu demanat alguna vegada una foto a un famós, aprofitant haver coincidit en algun esdeveniment? Aquestes fotos proven alguna cosa més que el vostre desig de tenir una foto amb aquesta persona? Per cada foto que poseu aquí sota amb algú famós, jo poso una meva. A veure amb quants tenim amistat", ha dit Puente en una piulada. El ministre de Transformació Digital i Funció Pública, Oscar López, ha contestat amb una imatge d'ell amb el cantant Ed Sheeran. Quan un usuari anònim ha posat una fotografia seva amb el mateix Puente, el ministre li ha contestat irònic: "Tu també estàs en la trama?".

Com a resposta, el PSOE també havia publicat al seu compte oficial de X (Twitter) la famosa fotografia de Feijóo amb el narcotraficant gallec Marcial Dorado en un iot. "Quantes vegades es va veure amb el senyor Marcial Dorado, condemnat per introduir a Espanya 8 tones de cocaïna? De què van parlar? Van acordar alguna cosa?", han inquirit irònicament, parafrasejant les acusacions del mateix líder 'popular'. Així i tot, els socialistes han eliminat la publicació poc després.

Víctor de Aldama, mediador en la trama Koldo

Qui és Víctor de Aldama? La policia el considera el presumpte aconseguir de la trama Koldo. Va ser detingut a principis d'octubre per la Guàrdia Civil per formar part d'una xarxa dedicada al frau d'hidrocarburs i per suposadament defraudar 182 milions a Hisenda. La policia el considera el presumpte aconseguir de la trama Koldo, un mediador implicat en el cas. No és la primera vegada que el detenen: al febrer d'aquest mateix 2024 va ser detingut pel suposat cobrament de comissions il·legals a través de l'adjudicació de contractes públics per comprar mascaretes durant la pandèmia. Va quedar en llibertat amb càrrecs. Segons la Fiscalia Anticorrupció, hauria generat 6,7 milions d'euros en comissions. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!