L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, l’AMI, el Consell de la República, la Intersindical, el CIEMEN i els CDR han fet públic avui l’espot de la manifestació de l’11-S. Al vídeo, la veu dels carrers convoca tot l’independentisme a mobilitzar-se per un país digne i contra els greuges de continuar formant part d’un estat espanyol “gens democràtic” que espolia els catalans: “Pel país, pel futur, per la independència”.

Sota el lema “Tornem als carrers: independència”, la manifestació de la Diada, que es fa simultàniament a cinc ciutats (Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida i Tortosa), demana tornar a la mobilització massiva contra l’Estat espanyol amb determinació i unitat per deixar clar que el compromís de la societat civil amb la llibertat de Catalunya continua intacte. L’espot d’aquest any el protagonitza la veu dels carrers, que fa una crida als catalans perquè no defalleixin i tornin a mobilitzar-se per la independència, "l’únic projecte de futur per a un país més just políticament i socialment", tal com asseguren des de l'ANC.

"M'heu trepitjat incomptables vegades"

Al vídeo s’hi veuen imatges de carrers buits, una urna del referèndum de l'1 d'octubre de 2017 en una escola, una pila de pneumàtics en una carretera o manifestacions d’altres anys. També s’hi pot veure l’entrada d’un hospital, una via de tren o un tractor per denunciar els problemes a la sanitat, a Rodalies o a la pagesia. “M'heu trepitjat incomptables vegades. He fet d'altaveu dels vostres clams. Us he vist avançar units, sense fer ni un pas enrere. Per un país digne, contra un estat gens democràtic: heu de tornar-hi! Trepitgeu-me de nou, amb força. Pel país, pel futur, per la independència: tornem als carrers!”, diu la veu en off que acompanya les imatges de l'anunci. 

Aquest any, sota el lema 'Tornem als carrers', les diverses entitats independentistes organitzaran una mobilització descentralitzada i estarà enfocada a diferents "conseqüències de l'espoli" fiscal. Hi haurà manifestacions i concentracions a les ciutats de Barcelona (habitatge), Tarragona (infraestructures i Rodalies), Girona (sanitat), Lleida (pagesia) i Tortosa (aigua i desequilibri territorial). A Barcelona, es farà una manifestació que anirà des de l'estació de França fins a l'Arc de Triomf. A Tarragona, sortirà del passeig de les Palmeres fins al monument als herois del 1811. A Girona hi haurà una concentració al carrer Jaume I. A Lleida, el recorregut anirà de la plaça dels Pagesos fins a la plaça Ricard Vinyes. Finalment, a Tortosa, hi haurà una "petita manifestació" des de la plaça del Bimil·lenari fins al Parc de Teodor González. Tots els actes començaran, com és tradicional, a les 17:14 h.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!