L’eurodiputat d’extrema dreta Alvise Pérez, líder de Se acabó la Fiesta (SALF), s’enfronta a una acusació de finançament il·legal per haver vulnerat la llei de partits i, fins i tot, de suborn, arran de la denúncia que el fundador de l’empresa Madeira Invest Club (MIC), Álvaro Romillo, conegut a les xarxes com a CryptoSpain, ha presentat davant la Fiscalia. Romillo va assegurar que va pagar 100.000 euros en metàl·lic a Alvise per finançar la campanya electoral de les eleccions europees a canvi de defensar polítiques que afavorissin el seu negoci. La informació, avançada per El Diario.es, ha tingut continuïtat amb la publicació dels àudios i missatges en plataformes de missatgeria instantània que acompanyen la denúncia de Romillo, que comprometen Alvise Pérez, que a canvi d’aquesta donació ofereix fer “lobby massiu” a Brussel·les a favor del sector de les criptomonedes i, fins i tot, impulsar lleis a l’estat Espanyol a favor del negoci de MIC quan sigui “la clau de govern amb Feijóo i Abascal”. El negoci de Romillo, que la Fiscalia ha qualificat de “xiringuito fiscal”, va haver de tancar el passat 15 de setembre acusat d’estafa piramidal.

Captures de converses i àudios

La Secretaria Tècnica de la Fiscalia General de l'Estat ha remès la documentació a la Fiscalia del Tribunal Suprem —donat que Alvise, en la seva condició d’eurodiputat compta amb aforament parlamentari— en la qual s’inclou la documentació que suposadament demostraria que Alvise ha pogut cometre els delictes que es denuncien, donat que els 100.000 euros donats doblen el límit legal que una persona pot donar anualment a un partit polític. La documentació inclou converses a través de canals de missatgeria i àudios entre el 29 de març i el 13 de setembre. Aquesta darrera data és la d’una conversa en la qual l’eurodiputat ofereix a Romillo fons europeus, influència en l’Eurocambra i impulsar lleis a Espanya per beneficiar el seu negoci. Madeira Invest Club (MIC), l’empresa de Romillo, va ser assenyalada per la CNMV el 2023 per operar sense les llicències necessàries. El tancament de MIC de manera abrupta davant l’allau de denúncies de persones que s’han vist estafades, ha precipitat la denúncia de Romillo contra Alvise Pérez.

Influir en la legislació

Segons publica El Diario.es, en una captura d’un missatge de text d’un canal de missatgeria instantània, Alvise li fa arribar les seves “necessitats” a Romillo per aquesta donació econòmica, que inclou la “necessitat de trànsit i abast” i que siguin fons “que no requereixin ser controlats pel Tribunal de Comptes” i que utilitzarà per sufragar despeses del partit per la campanya com “actes, logístiques, propaganda i publicitat que a mi el TComptes no em permet pagar de la meva butxaca per la Llei de Finançament Partits Polítics”, i també per pagar “certes multes per revelació de secrets contra l’Estat i Protecció de Dades (corruptes, pedòfils i ex alts càrrecs governamentals)…”. En aquest missatge, Alvise també explica que els fons ajudaran a “fer créixer el partit i preparar-nos per a l’objectiu d’aconseguir cinc escons el 2026 i optar a ser clau de govern (quelcom relativament abastable amb l’actual fragmentació política) i en aquesta posició sí que podrem influir en la legislació en matèria de llibertat financera i civil”.

En una altra conversa de text del 22 de maig, Alvise Pérez, li diu a Romillo que les enquestes de les eleccions europees “em donen fins a dos eurodiputats. Si aconsegueixo entrar, podríem organitzar xerrades al Parlament Europeu per fer ‘lobby massiu’ sobre les cripto, divises i independència fiscal. M’encantaria”.

Àudio més rellevant

La conversa més destacada, però, és un missatge d’àudio que es va produir fa dues setmanes, el passat 13 de setembre, dos mesos després que Alvise cobrés els 100.000 euros en efectiu a les oficines del club financer el denunciant a Madrid, i dos dies abans que el MIC anqués. “No pensis que m’oblido de tu, que soc un tio de paraula”, afirma Alvise, qui promet lluitar per la "llibertat financera" i contra el "saqueig fiscal". És un pols històric. En quin sentit? En el sentit que les enquestes m'encaminen cada cop més a prop de ser clau de govern amb Feijóo i amb Abascal i això vol dir que jo, en un possible acord de govern, puc posar com a [condició] sine qua non una sèrie de legislació [sic] relativa a bitcoin, etcètera. O sigui, que això és un pols en realitat entre el que és l'Estat-nació i el que és la llibertat financera. Per això estic intentant veure com afronto aquest assumpte perquè vull defensar... doncs no ho sé, saps?, defensar el teu negoci, defensar bitcoin i, dic, ho parlaré abans amb tu”, se sent a dir a Alvise.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!