ERC ha informat que el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha estat escollit com a candidat del partit per a les pròximes eleccions catalanes del 14 de febrer del 2021. A través d'un comunicat, la formació ha anunciat que Aragonès ha obtingut un nou rècord d'avals.

També han quedat validades les signatures per la secretària adjunta, Marta Vilalta, l'actual consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, i la diputada Raquel Sans com a candidates de Lleida, Girona i Tarragona, respectivament, per a les eleccions del 14-F. Aquestes seran, doncs, les quatre persones candidates d'ERC a les quatre demarcacions en no haver-se presentat altres candidatures.

Concretament, Aragonès serà el cap de cartell dels republicans, havent aconseguit 2.343 signatures d’aval vàlides, que representen un rècord en la història del partit —superen les 2.105 signatures aconseguides per Oriol Junqueras a les eleccions europees del 2019.

  Parlament Aragones -  Maria Contreras Coll

Aragonès ha estat l'home fort del Govern després de la inhabilitació del president Torra / Foto: Maria Contreras Coll

Raquel Sans, per la seva banda, ha aconseguit 341 avals vàlids per Tarragona; Marta Vilalta, 225 per Lleida; i Teresa Jordà, 284, a Girona. En tots els casos, s’ha aconseguit el suport de més del 10% de les persones militants a la federació en qüestió.

A partir d’ara, el procés electoral continua en marxa per triar els membres que hauran d'integrar el conjunt de la llista electoral dels republicans, que haurà de ser ratificada el 12 de desembre pel Consell Nacional de la formació.

A l'espera de Junts

Així doncs, Aragonès ja queda a l'espera de conèixer el que serà el seu adversari de JxCat amb qui es disputarà la presidència del Govern. A les primàries de Junts s'hi han presentat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, la portaveu del partit al Congrés, Laura Borràs, i l'advocat Jordi Ferrés.

Fins ara, tots dos socis de Govern han mantingut tensions per diverses qüestions, tant polítiques com sanitàries, però semblen condemnats a pactar després dels comicis si fem cas als resultats de les enquestes. L'única majoria alternativa possible seria la de reeditar un tripartit, opció que els mateixos republicans i el PSC han descartat.