L'expresident de la Generalitat Pere Aragonès també dona suport a Nova Esquerra Nacional. Segons avança l'ACN, Aragonès assistirà a l'acte que la candidatura celebra aquest dissabte a Barcelona, al qual també assistiran consellers i conselleres del seu mandat, i que aquest dimecres van penjar cartells per convocar l'acte. Així doncs, Aragonès se suma a la resta del seu Govern que aposta per la llista liderada per Xavier Godàs i Alba Camps. El passat mes de juny Aragonès va ser un dels signants del manifest que demanava "una renovació de la cúpula d'ERC". A més, en les seves últimes manifestacions, ha defensat que és més fàcil "començar un nou cicle", si hi ha cares noves al capdavant del partit, tal com reivindica Nova Esquerra Nacional. 

A finals de setembre, en una entrevista a RAC1 Aragonès ja va apostar per un "nou cicle". L'expresident va afegir que ell no dirà a cap company què ha de fer, perquè "tothom té dret a presentar-se", en referència a Oriol Junqueras. Tanmateix, s'ha pronunciat a favor d'una renovació de lideratges en un context en què "el cicle polític del procés s'ha acabat". "En un nou cicle, si hi ha cares noves al capdavant, és tot més fàcil", ha assegurat. I, en aquest sentit, ha recordat que quan Junqueras i Marta Rovira es van posar al capdavant del partit, Joan Puigcercós i Joan Ridao van "deixar pas". Segons Aragonès, ara hi ha una "situació similar".

Nova Esquerra

Nova Esquerra prepara un acte dissabte a les 12:00 hores al pavelló INEFC de Barcelona, sota el lema 'Fem pinya per tornar a alçar-nos'. La convocatòria assegura que "estem a punt per obrir un nou cicle, i fer-ho amb una organització més forta, coral, honesta i compromesa". Els exconsellers d'Aragonès van penjar cartells de l'acte a diferents punts de Catalunya: l'exvicepresidenta ho va fer a Manresa (Bages). Tània Verge va enganxar els cartells a Barcelona, i Anna Simó, a l'Hospitalet de Llobregat. Al seu torn, Manel Balcells ho va fer a Granollers (Vallès Oriental), David Mascort, a Vilablareix (Gironès), i Meritxell Serret, a Balaguer (la Noguera). 

La candidatura de Nova Esquerra Nacional ja ha sumat el president del grup parlamentari d'ERC, Josep Maria Jové, com a secretari general adjunt d'estratègia política. El diputat i exmembre de la Mesa Ruben Wagensberg serà el secretari nacional d'aliances socials i antifeixisme, si la llista s'imposa al congrés del 30 de novembre. Així mateix, la candidatura de Xavier Godàs i Alba Camps també ha incorporat l'exconsellera Meritxell Serret per a la vicesecretaria general de política internacional i justícia global; Marta Vilaret a la vicesecretaria de drets humans i lluita antifeixista; i Pilar Vallugera a la secretaria nacional de lluita antirepressiva. L'equip de Nova Esquerra també comptarà amb Núria Cuenca, Marta Molina i Marc Ramentol a la direcció.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!