El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha carregat contra l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy i el seu executiu, després de les publicacions d'ElNacional.cat, en les quals s'evidencia que l'expresident del PP no era aliè a les maniobres de l'Operació Catalunya. De fet, ElNacional.cat publica documents i àudios —i valida amb testimonis que formaven part de l'operatiu— que demostren que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Diaz, i el mateix expresident espanyol van ordenar iniciar l'Operació Catalunya el setembre del 2012, just després de la Diada Nacional massiva d'aquell any i després que l'aleshores president Artur Mas exigís sense èxit a la Moncloa un pacte fiscal per a Catalunya.

🔴 Papers Operació Catalunya, DIRECTE | Reaccions als documents secrets que incriminen Rajoy

"No ens sorprèn gens que Mariano Rajoy conegués els detalls de la guerra bruta contra l'independentisme", ha dit el president Aragonès a través d'X. "L'Estat espanyol, amb les seves clavegueres, ho ha intentat tot i ha fracassat. Avui, encara és més evident que la independència és l'únic camí", ha subratllat el president. 

Captura de pantalla 2024 01 15 114657
Captura president Aragonès

 

El Govern Aragonès, en línia amb el president

En aquesta línia s'ha pronunciat el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, que ha assegurat en una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio' que el PP "no té límits" i que confonen els els seus interessos amb els interessos de l’Estat. Joan Ignasi Elena ha lamentat que els partits espanyols creuen que “l’Estat soc jo, Espanya soc jo”, i que, per tant, creuen que “aquell que va en contra meva, va en contra de l’Estat”, i “aquesta idea és molt totalitària”, assegura el titular d'Interior. Fan servir els recursos de tots, la policia i l’administració pública, per combatre els dissidents, assegura el conseller, i creu que amb aquesta premissa inicial, “no hi ha límits”. 

Fins i tot, el conseller d’Interior ha ironitzat i ha assegurat que potser aquesta nova informació que ha avançat ElNacional.cat permetrà arribar a saber qui era M. Rajoy. Cal recordar que en altres investigacions policials i judicials sobre els casos de corrupció del Partit Popular, en alguns documents hi apareixia aquesta signatura, però mai ningú no va saber qui podia ser, tot i les coincidències amb la inicial del nom i el cognom de qui va ser president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

🔍 Tota la investigació d'ElNacional.cat sobre els Papers de l'Operació Catalunya 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!