El Mobile World Congress es normalitza, també des del punt de vista institucional. Com ja va sent habitual, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han evitat el besamans al Rei, Felip VI, previ al sopar inaugural que aquest vespre presideix el monarca amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Amb tot, un cop feta la rebuda protocol·lària, han compartit les salutacions i uns instants de conversa, que s'ha centrat en la situació a Ucraïna. A més, durant els parlaments previs al sopar, el president espanyol ha volgut dedicar un reconeixement al monarca i la seva assistència any rere any a aquest acte. "Vull agrair un cop més la presència del nostre cap d'Estat que mai falta a la cita, mai ho ha fet", ha destacat Sánchez en la seva intervenció.

Aragonès i Colau s'han presentat al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) on s'ha celebrat el sopar pel mateix accés que la resta de convidats; mentre que la rebuda al Rei i el besamans es feia per un altre accés, on l'esperaven la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, el primer secretari del PSC, Salvador Illa, el conseller delegat del GSMA, John Hoffman, i el director general, Matt Granryd, i l'alcaldessa de L'Hospitalet, Núria Marín . La trobada i salutació del president i l'alcaldessa amb el monarca s'ha fet al vestíbul, amb la resta d'assistents. 

La Catalunya del retrobament

Molt lluny de situacions com la que es va produir quatre anys enrere quan en ple 155 aquest sopar es va celebrar al Palau de la Música i va obligar a blindar tota la Via Laietana arran de les manifestacions contra la presència del Rei, la cita d'aquest vespre s'ha desenvolupat amb total normalitat, sense protestes, com ja va sent habitual en les visites del monarca a Barcelona. De fet, la tensió política entre Catalunya i Espanya no ha aparegut tampoc a les intervencions. Tot just i de manera implícita en el reconeixement de Sánchez al monarca i la insistència del president espanyol que el Mobile d'aquest any s'inaugura "a la Catalunya del retrobament".

On sí han coincidit totes les intervencions és a denunciar l'agressió russa contra Ucraïna. Felip VI ha titllat d'inacceptable i "indignant" l'agressió "a una nació sobirana i independent"; Sánchez ha reivindicat les sancions de la UE davant la "barbàrie" del president rus, Vladimir Putin, al qual ha titllat de sàtrapa, i ha assegurat que Europa està responent amb unitat i determinació a l'acció de Rússia.

Aragonès ha expressat la condemna enèrgica contra l'agressió i ha advertit que "la independència d'Ucraïna i el seu poble ha de ser protegida".