​Gairebé tres setmanes després que es coneguessin els fets, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que manté la confiança en el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero. A més, ha negat que hi hagi hagut moviments en el Govern per substituir-lo. 

"Tinc confiança en tots els responsables polítics i tècnics, com és el cas del major Trapero. Per això ha continuat, i fins que això no canviï, hi mantenim la confiança", ha afirmat aquest dilluns en una entrevista de TV3. "El major Trapero té la meva confiança, la del conjunt del Govern i del conseller d'Interior i, mentre segueixi així, seguirà exercint les seves responsabilitats", ha afegit.

L'agenda secreta de Trapero

És la resposta d'Aragonès a l’última polèmica al voltant del major dels Mossos d'Esquadra: l'agenda secreta de Trapero a Madrid, en què va visitar la Zarzuela, el Tribunal Suprem i l'Audiència Nacional sense el coneixement d'Interior. Una cosa que va fer saltar pels aires els pocs ponts de confiança que restaven entre Josep Lluís Trapero i l'equip del conseller Joan Ignasi Elena. 

Unes relacions que mai han passat per un bon moment, però que ara empitjoren després que hagin augmentat més les alertes a la direcció política del Departament d'Interior. Fonts de la conselleria confirmen que la trobada no va ser notificada, si bé creuen que va ser per qüestions operatives i que, per tant, estaria justificada. Això no amaga, però, el malestar per part d'Elena i del director general de la Policia, Pere Ferrer, perno haver estat avisats.

100 dies de nou Govern

La qüestió al voltant de Trapero no ha estat l'únic tema de conversa en l'entrevista a TV3 d'Aragonès, que compleix cent dies al capdavant del Govern. El president ha parlat molt sobre un dels protagonistes en aquesta primera etapa del nou Govern, el diàleg entre la Generalitat i l'estat espanyol. D'aquesta manera, el cap de l'executiu català ha insistit en la importància que el seu homòleg espanyol, Pedro Sánchez, assisteixi a la taula de negociació entre ambdós governs.

Aragonès també ha descartat la possibilitat de reobrir l'oci nocturn per evitar un repunt de contagis i ha afirmat que "de moment" no contempla demanar el passaport covid per accedir a bars, locals d'oci o comerços. Tot i això, el Govern haurà de justificar com a molt tard demà davant el TSJC els motius pels quals manté aquestes restriccions. 

pere aragonès acto vilablareix acn

El president del Govern, Pere Aragonès / ACN

Així mateix, el president ha assegurat que no vol aplicar la vinyeta només a Catalunya després de la fi dels peatges en quatre autopistes de titularitat de la Generalitat. "És una possibilitat que pot estar sobre la taula en un futur, però hauria de tenir unes condicions. No pot ser que només s'apliqui la vinyeta a Catalunya. Hi ha d'haver igualtat de tracte", ha afirmat.

El Govern fa temps que reclama que l'estat espanyol respongui sobre la seva proposta de pagament a les carreteres de tot Espanya, però actualment segueix sense aclarir-ho i només fa que vendre fum.

 

Imatge principal: El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero / TV3