El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat aquest dissabte que veu "difícil" fer una llista conjunta entre els principals partits independentistes i sobiranistes al Senat per les eleccions generals del 23 de juliol. En aquest sentit, ha remarcat que el "més senzill" i "lògic" és tancar "acords programàtics". "Encara estem parlant, veurem en què acaba materialitzant-se aquest diàleg que han començat els partits", ha declarat el president Aragonès en una entrevista a 'El Suplement' de Catalunya Ràdio.

Així doncs, Aragonès ha advocat per fórmules que no "forcin excessivament res" i permetin "construir propostes unitàries". I, sobre la possibilitat que de les eleccions generals del 23 de juliol en surti un executiu espanyol liderat pel Partit Popular i Vox, el president ha subratllat que si la negociació política amb els socialistes ha estat complexa, és "evident que amb un govern de PP i Vox les condicions encara seran més difícils". 

Aragonès marca distàncies amb Collboni i s'apropa a Trias

Sobre les negociacions per formar govern a l'Ajuntament de Barcelona, el president i coordinador nacional d'ERC ha recalcat que la seva formació està "als antípodes" del projecte socialista de Jaume Collboni.  En canvi, s'ha mostrat més proper a Xavier Trias, el guanyador de les eleccions municipals a la ciutat de Barcelona."També hi ha diferències notables amb el projecte de Trias, però també algunes coincidències", ha comentat. I ha assegurat que Ernest Maragall és l'encarregat de "pilotar les negociacions". "La decisió que prengui serà la millor per Barcelona i pel país", ha remarcat. 

Respecte al candidat que ERC presentarà a les eleccions generals del 23-J, ha explicat que el partit encara ha de decidir el candidat, però que Gabriel Rufián ha treballat "molt bé". 

Aragonès creu que els resultats d'ERC a les municipals són un "estímul"

D'altra banda, pel que fa als resultats de les eleccions municipals del passat 28 de maig, Aragonès ha assenyalat que "ningú" plantejava les eleccions municipals com una "revàlida" de les del Parlament. Alhora, ha assegurat que els mals resultats d'ERC a les municipals són un "estímul" per a fer les coses millor. I és que, en les passades municipals del 28 de maig, Esquerra Republicana ha perdut més de 300.000 vots respecte a les del 2019.

Finalment, el president Aragonès ha descartat fer canvis al Govern perquè, a parer seu, està treballant bé. 

 

 

Imatge principal: El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la sessió de control al Govern al Parlament del dimecres 31 de maig.