El govern argentí ha descartat que el president Javier Milei demani disculpes per l'atac a la dona de Pedro Sánchez, Begoña Gómez. "Les agressions han estat del govern de Sánchez, no correspon cap disculpa", ha assegurat el ministre de l'Interior argentí, Guillermo Francos, en una intervenció al canal de notícies TN. "No sé per què hi ha tanta ofensa, han aixecat el tema innecessàriament i espero que el superin aviat. El president Milei no farà cap comentari sobre això en cap sentit, no creu que hagi de demanar cap disculpa, no succeirà", ha insistit Francos, que també ha negat una "crisi diplomàtica" amb Espanya i ha menystingut la crida a consultes 'sine die' de l'ambaixadora espanyola a Buenos Aires.

 

"Ells sabran. L'han cridat, suposo que tornarà d'aquí a uns dies. És ridícul que vulguin trencar relacions amb l'Argentina", ha ironitzat el ministre de l'Interior. "L'han tractat de generador d'odi, de negacionista, d'ingerir substàncies, d'autoritari, d'antidemocràtic i de ser gent 'molt dolenta'. Tant de bo en algun moment reflexionin i demanin sinceres disculpes", ha afegit el portaveu presidencial argentí, Manuel Adorni, en un missatge a X sobre la polèmica.

Reunió entre el govern espanyol i l'ambaixador argentí

Tot i el cas omís del govern argentí, el ministre d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació del govern espanyol, José Manuel Albares, ha convocat aquest matí a la seu del Ministeri a l'ambaixador de l'Argentina a Espanya, Roberto Bosch, per a exigir-li que el mandatari del seu país, Javier Milei, expressi unes "disculpes públiques" després d'acusar de "corrupta" a la dona del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Així ho ha confirmat en una entrevista en Cadena Ser, en la qual també ha amenaçat de trencar relacions amb l'Argentina si Milei no demana perdó  per un fet que ha considerat com un "atac" i una "ingerència" en la política interna d'Espanya, després de referir-se a l'entorn familiar de Sánchez en un acte organitzat per Vox el diumenge a Madrid. 

Les declaracions del ministre d'Afers exteriors tenen lloc un dia després que cridés a consultes 'sine die' a l'ambaixadora d'Espanya a l'Argentina, la qual cosa suposa la retirada temporal de la representant espanyola del país llatinoamericà. Albares, a més, ha carregat especialment contra el PP, que en un moment en què l'Estat és víctima d'un atac per part d'un mandatari estranger, en comptes de defensar les institucions "ha elegit ser oposició".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!