La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha valorat la crisi de govern que prepara Pedro Sánchez per aquest dissabte i ha considerat que simplement es tracta d'un "canvi de cares". Per a Arrimadas, el "principal problema d'Espanya és que Pedro Sánchez sigui president del govern" perquè considera que "mentre ell segueixi al capdavant del govern tindrem a l'executiu fent les mateixes coses, que són molt perjudicials per a Espanya".

La presidenta de Ciutadans ha pronunciat aquestes paraules en el marc de les jornades d'estiu de Societat Civil Catalana i també ha sostingut que "tindria més força una moció de censura presentada pel PP i no per Vox". De fet, Inés Arrimadas assevera que "el PSOE i Sánchez tenen interès a alimentar aquesta dicotomia de 'jo o Vox'", quan en realitat "l'autèntica dicotomia està entre Sánchez o l'Espanya plural i constitucional".

El PP demana eleccions

Sobre la remodelació del govern també s'ha pronunciat la portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, que ha carregat contra el president del govern espanyol i ha manifestat que "el problema de l'executiu no són els seus ministres, sinó Sánchez" i li ha exigit que "se'n vagi", que dissolgui les Corts i que convoqui eleccions. Gamarra creu que "canviar la cara dels ministres no serveix per a res si els independentistes continuen movent els fils i Sánchez segueix al capdavant de l'executiu".

Cuca Gamarra ha expressat que Pedro Sánchez "està acabat" perquè "ha demostrat que no és capaç de tirar endavant aquest país". La portaveu del PP ha anat més enllà i ha defensat que "els espanyols no volen una crisi de govern, el que volen i promouran serà un canvi de govern" perquè "no hi ha crisi de govern que pugui tapar tota la mentida i supèrbia que Sánchez representa".

Canvis al govern de coalició

Aquest dissabte, Pedro Sánchez anunciarà una profunda remodelació del canvi de govern, que afectarà particularment a la part socialista. Per ara, ha transcendit que l'executiu deixarà de tenir quatre vicepresidentes i el nombre es quedarà en tres per la marxa de Carmen Calvo. Amb aquest moviment, Calviño ascendeix a la vicepresidència primera, Unidas Podemos tornarà a ostentar la vicepresidència segona amb Yolanda Díaz al capdavant i també puja Teresa Ribera, que serà vicepresidenta tercera.

Al cessament de Calvo se sumen els noms d'Arancha González Laya (Afers Exteriors), Juan Carlos Campo (Justícia), José Manuel Rodríguez Uribes (Cultura i Esports), Pedro Duque (Ciència) o Iván Redondo, que deixarà de ser el cap de Gabinet de Sánchez. Previsiblement, alguns dels substituts que nomenarà Sánchez són José Manuel Albares (Exteriors, fins ara era ambaixador d'Espanya a França), Pilar Llop (Justícia, era l'actual presidenta del Senat) o Félix Bolaños (Presidència). A Redondo el reemplaçarà Óscar López, que havia estat secretari d'Organització del PSOE en l'època d'Alfredo Pérez Rubalcaba a la secretaria general socialista.

 

Imatge principal: Inés Arrimadas, en una sessió al Congrés dels Diputats. Europa Press.