La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha tornat a defensar les virtuts del model trilingüe i la idoneïtat de deixar enrere el model d’immersió lingüística vigent a Catalunya.

"Incorporar l'anglès al sistema com a llengua vehicular i una llengua oficial com el castellà no pot ser un problema per a ningú”, ha argumentat Arrimadas que ha insistit en què el model trilingüe garantirà que tots els nens dominin les tres llengües i que no només ho facin els fills d’aquelles famílies que “poden pagar mil euros al mes per portar els nens a escoles estrangeres”.

A banda de la discussió legítima sobre si, des del punt de vista pedagògic, és justificable aquest canvi de model, C’s no entre en qüestions pràctiques com valorar si hi ha prou professorat preparat per impartir classes en anglès o passa per alt que les competències en ensenyament són de les comunitats autònomes.  

Un pacte “bo”

En roda de premsa a la seu del partit, Arrimadas ha destacat algunes de les mesures que beneficiaran els catalans, i les ha comparat amb els infructuosos intents del Govern d'influir a Madrid per aconseguir un referèndum.

"Mentre d'altres demanen independència i referèndum, nosaltres hem demanat un millor sistema de finançament, el corredor mediterrani, un complement salarial per les famílies, millorar la vida dels autònoms i revertir l'amnistia fiscal. Em sembla molt més útil, realista i transversal ", ha subratllat.

La líder de C's a Catalunya confia que el PSOE avali el pacte d'investidura amb una abstenció perquè "ningú" entendria que no ho fes. D'altra banda, ha explicat que en el contingut de l'acord no es veta cap possible ministre.

La responsabilitat, doncs, recauria en el PP, tot i que ha advertit que Jorge Fernández Díaz "mai" seria el ministre de C's.