La consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha fet una crida perquè el judici de l'1-O es converteixi en "una oportunitat" per guanyar projecció internacional.

Així ho ha assegurat en una entrevista a l'ACN, on ha instat la ciutadania a "aprofitar al màxim" el context de "repressió" per explicar també tot el que anirà passant a les societats catalana, espanyola i europea.

Artadi ha insistit en "donar la volta" a la situació i aprofitar a escala internacional aquesta nova ofensiva de l'Estat contra Catalunya: "Donat que hem de passar per la repressió, el judici també és una oportunitat per a la projecció internacional", ha sentenciat durant l'entrevista. La consellera també reclama controlar la part "més emocional" pel benefici del moviment independentista: "És un judici contra Catalunya", ha assegurat.

La portaveu de l'executiu preveu mobilitzacions durant els moments "més àlgids" del judici. En aquesta línia, Artadi aposta per pensar molt bé el "com, quan i amb quin objectiu" es fa cada acció, per no desgastar la ciutadania. I és que la consellera creu que el moviment independentista ha de deixar de ser tàctic per a ser més estratègic, ampli i unitari: "Estem anant cap aquí".

Sigui com sigui, Artadi admet que també hi ha elements en contra com ara la incertesa, la impaciència, el patiment dels empresonats, "exiliats" o encausats. Tot i això, creu que l'estratègia s'ha anat "refent" tot i que "ha costat": "És complex però és molt més estable ara que fa un any".

La via unilateral ha d'existir "sempre" tot i optar pel diàleg

 A més, Artadi ha opinat que la via unilateral ha d'existir "sempre" tot i que ara es prioritzi el diàleg. Encara sobre l'estratègia independentista, Artadi ha reiterat que la via unilateral "sempre ha d'existir", i ha recordat que aquesta praxi és la que va permetre l'1-O. Tot i això, ha remarcat que ara mateix cal apostar pel diàleg amb Madrid, això sí, "sense renunciar a res".