Hores després de l’acte d'Òmnium Cultural per la Diada Nacional, on es van reivindicar les 2.850 persones represaliades que hi ha a Catalunya des del setembre del 2017, la seu nacional de l'entitat a Barcelona ha patit un atac amb diverses destrosses.

“Si es pensen que agressions com aquesta frenaran la nostra denúncia contra la repressió de l’Estat, van ben equivocats. Cap agressió no ens farà renunciar al dret a l'autodeterminació i a la petició d’amnistia per a tots els represaliats", ha assegurat el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, que també ha denunciat la presència de "grups d’extrema dreta" que es passejaven "amb total impunitat per Barcelona". "Serem sempre un mur contra el feixisme i la intolerància dels qui ens voldrien silenciar”, ha reivindicat Mauri. 

La tasca d'Òmnium Cultural

Des de fa més de 57 anys, Òmnium Cultural treballa per fomentar la llengua catalana, la cohesió social, l’educació i la cultura per construir "una societat activa, crítica, integradora i cívica", segons defensen en la seva pàgina web. "Continuarem lluitant pels drets civils i les llibertats nacionals del nostre país”, ha refermat el vicepresident de l'entitat. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha volgut donar suport a l'entitat i ha insistit que "ni la violència ni cap agressió impediran que l’entitat segueixi treballant per la llengua, la cultura, la cohesió social i els drets civils". 

Des d'Òmnium asseguren que no es deixaran intimidar i refermen el treball per la llengua, la cultura, la cohesió social i la denúncia a la repressió i junt amb la defensa de l'autodeterminació i l’amnistia per a tots els represaliats. El president Carles Puigdemont ha expressat el seu suport a Òmnium davant de l'acte vandàlic que, segons el president, "pretén intimidar una entitat imprescindible en la defensa de la llengua i la cultura catalanes, i de la llibertat".

2.850 persones represaliades

Òmnium Cultural va reivindicar la llibertat dels presos polítics en el seu acte principal per la Diada Nacional. En un Onze de Setembre marcat per la pandèmia del coronavirus, Òmnium va omplir de cadires buides l’avinguda de Lluís Companys de Barcelona, reservades per a les 2.850 persones represaliades que no gaudeixen de llibertat.

"Des de les clavegueres de l'Estat ens volien fer creure que la contundència de la presó faria que la societat civil deixés de lluitar per un país just", va denunciar el vicepresident Marcel Mauri, que va aprofitar per recordar la situació que viu el president de l'entitat, Jordi Cuixart, a la presó de Lledoners, i per demanar l'amnistia a Pedro Sánchez.

 

Imatge principal: Destrosses a la seu nacional d'Òmnium Cultural després de la Diada. / Òmnium Cultural