La seu de l'Assemblea Nacional Catalana s'ha aixecat aquest 11 de setembre amb banderes espanyoles a la seva façana. Així ho ha denunciat el perfil oficial de l'ANC, entitat organitzadora de la manifestació de la Diada, a les xarxes, compartint també una fotografia en què es pot veure quatre grans banderes espanyoles enganxades al vidre de la seu, al carrer Marina de Barcelona. Des de l'Assemblea han acompanyat la imatge de l'atac amb un contundent missatge: "Per molt que ho intentin, no aconseguiran fer-nos callar. Sortirem al carrer i guanyarem", han piulat en referència a la manifestació que aquesta tarda recorrerà els carrers de la capital catalana. 

🔴 Manifestació de l'11 de setembre 2022 a Barcelona, DIRECTE

 

Minuts més tard, l'Assemblea ha contestat el primer missatge amb la façana ja neta de banderes espanyoles deixant clar quin és el seu objectiu per l'11-S. "Un cop neta la façana, comencem a treballar de valent perquè aquesta Diada 2022 torni a ser un èxit aclaparant", ha sentenciat l'entitat. Abans de denunciar aquest atac a la seu, el perfil de l'Assemblea ha desitjat als seus seguidors a les xarxes una bona Diada i ha recordat als assistents a la manifestació de l'11-S que, per evitar aglomeracions a l'inici de la manifestació, "és important anar al tram corresponent per repartir l'assistència al llarg de tota l'avinguda del Paral·lel".

Primera manifestació amb Dolors Feliu al capdavant de l'ANC  

La d'enguany, serà la primera Diada amb Dolors Feliu al capdavant de l'ANC, després de l'etapa amb Elisenda Paluzie com a presidenta de l'Assemblea. En una entrevista a ElNacional.Cat, Feliu ha assegurat que preparar una manifestació com la de l'11-S, és una experiència "molt bonica, però també trepidant". Sobre les previsions d'assistència, Feliu assegura que espera que com l'any passat, quan es van reunir unes 400.000 persones en un context encara pandèmic i quan seguien vigent algunes restriccions per la covid, hi hagi una "sorpresa positiva": "La gent hi és, té ganes de fer coses. De vegades estan enfadades o no veuen una sortida clara, però sí que volen la independència. Esperem una molt bona afluència".

Amb tot, sobre una possible desmobilització de l'independentisme davant les baralles dels partits i especialment entre els socis del Govern, Feliu creu que el moviment ja ha arribat a un punt de tocar fons: "Hem passat molts anys de repressió, amb una pandèmia que també ens ha mantingut a casa. És un bon moment per reprendre i tornar a sortir al carrer perquè no hem acabat, perquè la independència està per fer, i la independència és perfectament possible i factible", ha manifestat, recordant la "bona notícia" que va suposar pel moviment el dictamen del Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides